Понеділок, 14 липня 2025
• 5 кілограмів! У Бучачі народився хлопчик-богатир • Назавжди 26. Обірвалося життя захисниці Галини Лащик із Бучацької громади • Три випускниці з Тернополя отримали 200 балів на НМТ • Двоє захисників із Тернопільщини повернулися з полону • Секретаря Зборівської міської ради підозрюють у вимаганні “відкату” у ветеранів • У червні Тернопіль придбав військовим обладнання на 14 мільйонів гривень • Обірвалося життя працівника Тернопільського національного педагогічного університету • Трагедія на Кременеччині: водій в автомобілі потонув у ставі “Королівський” • Вбивство у Почаєві: завдав знайомому кілька ударів ножем • Скульптуру Архистратига Михаїла встановили на Монастирищині • 50 троянд – для Чорткова: діти з прифронтових територій висадили клумбу • На Зелені свята на Тернопільщині пройшла гроза із градом • Повернуть храмові історичне обличчя. На Тернопільщині реставратори виявили унікальний розпис • У підземеллі Бережанського замку невдовзі оживе… минуле • У Ланівцях відкрили “Соляну вежу”, яка не має аналогів в Україні • Діти загиблих Героїв можуть безкоштовно відвідувати атракціони в Тернополі • Танцювальний колектив із Тернополя переміг на міжнародному фестивалі у Туреччині • У Кременці зустрінуть воїна Назара Вашкевича, який повернувся з полону • Тернополян просять не доторкатись уламків безпілотників і ракет • Росія вдарила по Тернополю “Калібрами” і “Шахедами”
До посту готові!

Опубліковано: 24 Лютого о 18:00 60


Три нові ідеї до пісного столу.


Картопля «Шато»

Картопля «Шато» – традиційний французький гарнір. Чудова альтернатива звичному для нас пюре й смаженій картоплі.

500 г картоплі, 30 мл оливкової олії, сіль, суміш перців, паприка, улюблені трави, 3-4 зубці часнику.

Картоплю добре помити, почистити. Нарізати скибками на 4-6 частин. Відварити підготовлену картоплю у великій кількості підсоленої води. Опускати її слід у киплячу воду й варити близько 3-5 хвилин, потім злити воду. На деко викласти картоплю, потім трохи посолити її та поперчити, посипати улюбленими травами й паприкою.

В олію вичавити часник, розмішати й полити цією сумішшю картоплю. Випікати 30 хвилин при 200ºС.

Теплий салат із квасолею, морквою та шампіньйонами

Поживна й швидка в приготуванні страва мексиканської кухні, багата на білки та вітаміни, що особливо актуально в піст.

Банка консервованої квасолі (або вареної), 2 морквини, велика цибулина, 200 г шампіньйонів, 2-3 маринованих огірочки, 2-3 зубці часнику, сіль, перець, олія, винний оцет, дрібка цукру, зелень — за бажанням.

Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на олії до прозорості. Часник подрібнити та додати до цибулі. Пасерувати хвилину й додати нарізані скибочками шампіньйони. Тушкувати до випаровування рідини. З квасолі зцідити рідину. Огірки нарізати кружальцями. Моркву почистити, натерти на тертці з великими вічками. Спасерувати у невеликій кількості олії, накривши кришкою, протягом 2-3 хвилини. Потім додати 2 ст. л. оцту, дрібку цукру й перемішати. Тушкувати ще хвилину. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити. За бажанням додати зелень. Перемащувати салат нічим не потрібно. Олії, яку використовували для смаження, цілком достатньо. Салатик виходить соковитим та пікантним.

Лаханорізо

За цією дивною і трохи смішною для нашого вуха назвою прихована дуже проста, бюджетна та неймовірно смачна страва грецької кухні. Лаханорізо – це тушкований із капустою, бажано молодою, рис по-грецьки.

Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви від цього не постраждають, тільки щоразу буде дещо іншою, а томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води – 150 г пасти).

1 капустина (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями. Моркву натерти на тертці з великими вічками. Капусту тоненько нашаткувати. У глибокій сковорідці спасерувати моркву та цибулю. Додати капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи. Овочі повинні добре підрум’янитися і злегка закарамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату, можна додати трішки цукру, щоб посилити цей процес.

Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травами за смаком. Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити томатним соком. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Вага новонародженого – 5 кілограмів, а ось зріст 60 сантиметрів...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:53


Бучацька громада з глибоким сумом повідомляє про важку втрату — передчасно відійшла у вічність солдат взводу охорони Галина Йосифівна Лащик...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:40


У Тернополі одразу кілька випускниць здобули найвищий результат на національному мультипредметному тесті - 200 балів...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


Ще двоє наших воїнів повернулися додому із російського полону...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:41


На Тернопільщині розгоряється скандал довкола дій секретаря Зборівської міської ради...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:23


Найпопулярніше цього тижня

Теми дня
5 Липня
4 Липня
3 Липня
26 Червня