Четвер, 03 квітня 2025
• На війні загинув працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик • «Чотири рази мене ледь не вбили». Гвардієць на псевдо Меч про бої на Донеччині, віру та гумор на війні (ВІДЕО) • Поет Сергій Жадан провідав воїнів у лікарні в Тернополі • Понад 17 тисяч доларів взяв поліцейський на Тернопільщині за… “квиток” для ухилянта • Школяру із Кременця подарували гіроскутер за те, що не піддався вербуванню росією • Вдарила табуреткою, а потім зарізала ножем… Жахливе вбивство у Тернополі • Понад 160 писанок – доробок тернопільських майстрів Лесі та Юрія Цікалів • У Тернополі 14-річна школярка готувала теракт біля будівлі поліції • Після Маріуполя й полону нарешті — додому! • Три роки полону: додому повернувся Іван Романюк із Підволочиської громади • На Луганщині загинув 29-річний Микола Тимошик із Тернопільщини • На Тернопільщині знайшли мертвими двох чоловіків • На тренінгу від НСЗУ Тернопільщину представила заступниця генерального директора Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Надія Фарійон • 35 років рятував людей. Пожежник Степан Кунцьо з Тернопільщини святкує 90-річчя • Теребовлянську громаду оштрафували майже на пів мільйона гривень через забрудненням земель • Посварився з дівчиною і почав надсилати незнайомкам інтимні фото • Лелек із лози виготовили студенти у Кременці • Листівки для поранених воїнів намалювали юні тернополяни • Згорів столітній храм. У селі на Тернопільщині моляться просто неба • З 15 березня у Тернополі відновлюється опалювальний сезон
Фарширована капуста

Опубліковано: 22 Липня о 14:00 1034


Головку капусти очистити від зовнішніх листків, помістити в каструлю, залити підсоленою киплячою водою, варити 10 хвилин, поки не стане м'якою.


Савойська капуста або білокачанна молода — 1 головка
100 г свинячого або яловичого фаршу (або курка, індичка)
2 столові ложки вершкового масла
15 г довгого рису
2 цибулини
2 столових ложки олії
яйце — 1 шт.
суміш перців — на свій смак (можна «трав’яний перець» — суміш: коріандр, майоран, паприка, гірчиця, лавровий лист, хрін)
чорний перець, сіль
Для соусу:
1 столова ложка вершкового масла
1 столова ложка борошна
0,5 л молока
сіль, перець
мускатний горіх мелений
кріп (зелень) — 1 невеликий пучок
паста томатна або томатний соус — за бажанням і смаком.

Головку капусти очистити від зовнішніх листків, помістити в каструлю, залити підсоленою киплячою водою, варити 10 хвилин, поки не стане м’якою. Капусту вийняти, покласти на друшляк і дати стекти воді, остудити, видалити кілька верхніх листків, якщо занадто щільні. Перевернути капусту качаном догори, вирізати гострим ножем акуратно серединку (трикутником, як намічають кавун).

Рис зварити до напівготовності в злегка підсоленій воді.

Цибулю нарізати кубиками, підсмажити. Якщо залишилися не дуже жорсткі обрізки капусти, то теж можна дрібно порізати їх як на капустяні оладки, обсмажити разом з цибулею на олії. Змішати з м’ясом, рисом, дрібно нарізаною капустою і сирим яйцем, приправити пряними травами, чорним перцем і сіллю.

Акуратно, за допомогою ложки, наповнити капусту, злегка відсуваючи листя. Добре, якщо вийде заповнити фаршем всі проміжки капусти, формуючи при цьому капустяну головку, а потім перевернути її качаном униз. Важливо, щоб фарширована капуста вийшла добре наповненою фаршем і красиво й акуратно виглядала.

Всю фаршировану капусту змастити вершковим маслом, обгорнути фольгою, запікати 30 хвилин при 180 C.

Підлива

На вершковому маслі підсмажити борошно (злегка, не давати йому сильно рум’янитися), розвести холодним молоком, проварити 5 хвилин. До фаршированої капусти добре підходить і томатний соус, в цей момент якраз саме час додати пасту або соус з томатів на сковороду і протушкувати все разом ще кілька хвилин. Багатьом більше подобається білий соус, хоча для різноманітності господині готують фаршировану капусту і з томатним соусом. Готовий соус приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом, перемішати з нарізаним кропом.

Можна, звичайно, використовувати сметану, це взагалі вийде класика жанру. Начинки теж можуть бути різними. Наприклад, фарш з гречки з підсмаженою цибулею, морквою і грибами (печерицями), болгарським перцем, а також з рибою (лосось, щука, форель, тунець, власне, з будь-якою — на ваш смак ). Процес приготування аналогічний.

Смачного!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

З 18 березня 2025 року набуло чинності рішення Уряду щодо розширення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю...


Рубрика: , , Опубліковано: о 0:22


На війні загинув випускник і працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:20


Володимир Мамедов на псевдо Меч – гвардієць тернопільського підрозділу 2 Галицької бригади Нацгвардії...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:34


Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня вже вкотре перетворилася на осередок мистецького гарту, у простір, наповнений творчим натхненням та позитивною енергетикою, аже в стінах медичного закладу відбулася знакова, навіть історична подія — лікарню відвідав відомий український письменник, поет, перекладач, музикант, волонтер і військовослужбовець Сергій Жадан, а з ним — його творчий побратим, (а тепер ще й побратим по зброї), музикант і композитор, учасник гурту «Жадан і собаки» — Євген Турчинов...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Одержав 17 500 доларів США за документи, що дають змогу виїхати за кордон під час воєнного стану - у зловживанні впливом підозрюють поліцейського на Тернопільщині...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:13



Теми дня
30 Березня
24 Березня
21 Березня
20 Березня