Втім, все не так просто, як ви думаєте. Важливо знати, як і коли їсти фрукти.
Отож, запам’ятайте найважливіше правило: не можна їсти фрукти після того, як ви їли вже щось інше. Фрукти потрібно з’їдати тільки на порожній шлунок!
Якщо ви їсте фрукти на порожній шлунок, вони будуть відігравати важливу роль у детоксикації вашого організму, забезпечуючи його величезною енергією для зниження ваги та інших видів життєдіяльності.
Якщо ж, скажімо, ви з’їли два шматки хліба, а потім шматочок якогось фрукта, шматочок фрукта готовий йти прямо через шлунок до кишечника, але це не відбувається через хліб, що ви з’їли перед тим.
Тим часом хліб і фрукти гниють, заквашуються і перетворюються на кислоту. У той момент, коли фрукт вступає в контакт з їжею в шлунку і травним соком, вся харчова маса починає псуватися.
Ви, мабуть, чули, як люди часто скаржаться: щоразу, коли я з’їм кавун, мене тисне у шлунку; коли я з’їм кілька яблук, шлунок роздувається; коли я з’їм банан, відчуваю, що мені потрібно терміново бігти в туалет і т. д.
Вас таке теж стосується, чи не так? І це не дивно: фрукти змішуються з продуктами гниття іншої їжі і виробляють газ, отже, ви будете роздуватися!
Але все це не з’явиться, якщо ви з’їсте фрукт натще. Тьмяне волосся, облисіння, нервові спалахи і темні кола під очима – всього цього не станеться з вами, якщо ви вживаєте фрукти натще.
За словами натуропата Герберта Шелтона, який проводив дослідження на цю тему, не існує такого поняття, як кислий фрукт, скажімо, апельсин або лимон, оскільки, потрапляючи в наш організм, всі плоди стають лужними.
Якщо ви засвоїли правильний спосіб вживання фруктів, ви маєте справжній секрет краси, довголіття, здоров’я, енергії і нормальної ваги. А від вживання улюблених фруктів будете отримувати максимум задоволення і користі.
Наприклад, крихітний, але такий потужний КІВІ, – хороше джерело калію, магнію, вітаміну Е і клітковини. А вітаміну С у ньому вдвічі більше, ніж у апельсина!
ЯБЛУКО щодня рівносильне одному дню без лікаря! Незважаючи на те, що у яблуках низький рівень вітаміну С, у ньому містяться антиоксиданти і флавоноїди, що підсилюють активність вітаміну С, допомагаючи цим знизити ризик раку товстої кишки, серцевого нападу та інсульту.
ПОЛУНИЦЯ має найвищу загальну антиоксидантну здатність серед основних фруктів та ягід і захищає організм від ракових захворювань, засмічень кровоносних судин та вільних радикалів.
2-4 АПЕЛЬСИНИ щодня можуть допомогти вберегти вас від застуди, знизити рівень холестерину, запобігти і розчинити камені в нирках, а також зменшити ризик раку товстої кишки.
КАВУН найбільше втамовує спрагу, оскільки у ньому 92% води, яка заповнена гігантською дозою глутатіону, що допомагає підвищити роботу нашої імунної системи. Він також є основним джерелом лікопіну, що бореться з раком. У кавуні також є вітамін С і калій.

Не забувайте також, що коли вам хочеться фруктового соку, пийте лише свіжий фруктовий сік, у жодному разі не з банок, пачок або пляшок. Коли п’єте свіжий фруктовий сік, пийте його повільними ковтками, тому що треба дати йому змішатися зі слиною перед тим, як проковтнути.
Навіть і не думайте пити сік, що був розігрітий.
Не їжте варені фрукти, тому що ви не отримуєте з них жодних поживних речовин, а лише смак. Кулінарія знищує практично всі вітаміни.
І запам’ятайте також: краще з’їсти цілий плід, ніж пити сік.
Можна сісти на триденний фруктовий піст, щоб очистити (провести детоксикацію) вашого тіла. Для цього просто їжте улюблені фрукти і пийте свіжий фруктовий сік впродовж трьох днів. Втім, якщо маєте проблеми із шлунково-кишковим трактом, не забудьте попередньо порадитися з вашим лікарем.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: здорове харчування
