У супі-пюре гарбуз зберігає багато корисних речовин, а в 100 г такого супу всього 70 ккал.
Інгредієнти:
Гарбуз – 1 шт.
Рис – 2/3 скл.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Червоний солодкий перець – 2 шт.
Масло вершкове – 1 ст.л.
Вершки – 1,5 скл.
Вода – 1 скл.
Сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- Очистіть гарбуз від шкірки і насіння, наріжте кубиками.
- Почистіть і дрібно поріжте цибулю, обсмажте на олії. Додайте 2/3 гарбуза і тушкуйте з додаванням води
20 хвилин. - Подрібніть отриману суміш у блендері.
- До пюре додайте рис, нарізаний дрібними шматочками перець, залишки гарбуза, сіль, 2/3 склянки води. Варіть до готовності рису.
- Наприкінці влийте вершки і варіть ще 3-5 хвилин.
- Перед подачею підсмажте грінки і посипте суп зеленню.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: Гарбузовий суп, рецепт номера, суп