П’ятниця, 22 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Горіхові тістечка з джемом

Опубліковано: 18 Вересня о 12:00 681


Дуже красиве і ніжне на смак печиво сподобається і дітям, і дорослим. Для його приготування потрібні прості інгредієнти і зовсім небагато часу.


110 г вершкового масла, 50 г цукру, велике яйце, половина чайної ложки ванільного екстракту, 140 г борошна, щіпка солі, 100 г
волоських горіхів, будь-який густий джем.

Духовку розігріти до 175 С. На деко, застелене папером для випічки, викласти волоські горіхи, впродовж 10 хвилин підсушити їх, а потім подрібнити. У широкій мисочці збити масло і цукор, додати жовток. Влити ванільний екстракт, всипати просіяне борошно, посолити і замісити однорідне тісто. Формувати з тіста ковбаску, нарізати її на 12-15 однакових частин, сформувати кульки. Білок збити у мисочці, вмакати в нього кульки з тіста. Обкачувати кульки у подрібнених волоських горіхах, викладати на деко, злегка їх приплющувати і в центрі пальцем робити невелике поглиблення. Викладати в заглиблення джем і запікати тістечка у розігрітій духовці 13-15 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада