110 г вершкового масла, 50 г цукру, велике яйце, половина чайної ложки ванільного екстракту, 140 г борошна, щіпка солі, 100 г
волоських горіхів, будь-який густий джем.
Духовку розігріти до 175 С. На деко, застелене папером для випічки, викласти волоські горіхи, впродовж 10 хвилин підсушити їх, а потім подрібнити. У широкій мисочці збити масло і цукор, додати жовток. Влити ванільний екстракт, всипати просіяне борошно, посолити і замісити однорідне тісто. Формувати з тіста ковбаску, нарізати її на 12-15 однакових частин, сформувати кульки. Білок збити у мисочці, вмакати в нього кульки з тіста. Обкачувати кульки у подрібнених волоських горіхах, викладати на деко, злегка їх приплющувати і в центрі пальцем робити невелике поглиблення. Викладати в заглиблення джем і запікати тістечка у розігрітій духовці 13-15 хвилин.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера