Четвер, 21 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Хай буде гречка!

Опубліковано: 5 Лютого о 10:00 44


«Гречана каша – чудовий варіант для легкого сніданку, але просто гречка, погодьтесь, нудно, – вважає український кухар Євген Клопотенко. – Тому я вирішив доповнити її копченими ковбасками, а саму крупу зварити у зеленому чаї. Вийшло дуже смачно та, головне, небанально. Дуже раджу приготувати гречку за моїм простим рецептом – гречка у зеленому чаї з томатами і ковбасками.


Гречка у зеленому чаї з томатами і ковбасками
100 г гречаної крупи, 200 мл завареного зеленого чаю,
50 г копчених ковбасок, 2 помідорки черрі, жменька тертого пармезану (для посипання), олія.
Заварити зелений чай. Обирайте нейтральні сорти чаю, що не дають сильної гіркоти. У невеличку каструлю засипати крупу, залити зеленим чаєм та поставити варитися на середній вогонь.
Коли гречка у зеленому чаї закипить, додати ковбаску, порізану невеличкими шматочками, і варити до готовності. На невеличкій сковороді з олією обсмажити томати, нарізані великими кубиками. Готову кашу викласти на тарілку, додати томати та посипати пармезаном.

Гречаники з томатним соусом
300 г курячого фаршу, 125 г гречки, 50 г сала, 250 мл води, 2 яйця, третина чайної ложки чорного меленого перцю, 3-4 ст. л. манки (для панірування), 3-4 ст. л. олії, 0,5 ч. л. солі.
Для томатного соусу: 2-3 ст. л. томатної пасти, 200 мл води, 3-4 зубчики часнику, половинка перчини (гіркої), 1 яблуко, 1 ч. л. розчинної кави, дрібка цукру, дрібка солі.
Залити гречану крупу водою, посолити за смаком і варити на середньому вогні приблизно 15 хвилин. Завжди звертайте увагу на інструкції на упаковці, вони можуть відрізнятися залежно від виробника.
Посікти ножем сало. Коли гречка охолоне, додати до неї 300 г курячого фаршу і подрібнене сало. Трохи посолити і поперчити. Надати гречаникам форму, як на котлети. Запанірувати гречаники в манці. Застелити деко пергаментом і змастити олією. Викласти гречаники і запікати в духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
Для томатного соусу натерти на крупній тертці одне яблуко. Перекласти на пательню разом з 2-3 ст. л. томатної пасти і 200 мл води. Нарізати тонкими слайсами половинку гіркої перчини і додати до соусу разом із дрібкою цукру і дрібкою солі. Тушкувати 2-3 хвилини і додати 1 ч. л. розчинної кави. Перемішати соус і довести до потрібної консистенції.
Подавати готові гречаники разом з томатним соусом.
Бігос з гречкою
1-2 шт. курячого філе, 300 г гречки, 300 г квашеної капусти, 600-700 мл води, 50 г вершкового масла, 1 ч. л. зіри, сіль, перець за смаком.
Підготувати всі інгредієнти і посуд для приготування бігосу. В моєму варіанті ця страва готується в духовці, для цього ви можете використовувати металеву, скляну або керамічну форму.
Помити і зачистити 1-2 курячих філе від плівок і зайвого жиру. Нарізати м’ясо однаковими середніми кубиками. Перекласти курку в форму для запікання з високими бортиками. Викласти у форму квашену капусту. Всипати промиту гречану крупу і акуратно розподілити по всій формі. Додати 50 г вершкового масла, нарізавши його маленькими кубиками. Щоб це було зручно робити, беріть холодне масло щойно з холодильника. Розподілити шматочки масла між інгредієнтами, змащуючи краї форми. Масло має добре просочитися у кожну частину бігосу. Влити у форму 600-700 мл води, додати 1 ч. л. зіри, посолити і поперчити за смаком. Запікати бігос у духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів до моменту, поки гречка не поглине всю воду. Готову страву перемішати.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада