Понеділок, 20 січня 2025
• Три роки без справжньої зими: як змінився клімат в Україні • “Пташки” з Тернополя знищують ворогів на фронті (ВІДЕО) • До війни займався дезінфекцією, а нині – розвідник. Розповідь про воїна з Тернополя • У Великій Березовиці створили спільноту родин зниклих безвісти воїнів • У Тернополі засуджено начальника російської катівні, в якій утримували полонених захисників Азовсталі • Двом працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини інкримінують корупційні та насильницькі злочини • Погано зафіксував домкрат і автомобіль придавив чоловіка з Тернопільщини • У Тернополі пограбували приміщення благодійного фонду • У парку Сопільче облаштовувати терапевтичний сад у японському стилі • На 97-му році життя відійшла у засвіти відома тернопільська науковиця • Квартира, зруйнована дроном: як живуть постраждалі мешканці багатоповерхівки в Тернополі • «VIP Тернопіль» – «старожили» українського гумору колись називались “Внуками Івана Пулюя” • У Лановецькій громаді відкрили соціальну пральню • У різдвяній шопці в Тернополі народилося двоє ягнят • Ветерана Тараса Пастуха призначили заступником голови Тернопільської ОВА • Ексчиновник із Тернопільщини обіцяв за пів мільйона гривень дозвіл на рубку лісу • В обгорілій будівлі в Тернополі знайшли мертвим сторожа • 12 років тюрми “світить” сімом наркоторговцям із Тернопільщини • Будинок із цеглин любові • Розколяда у Тернополі: на фестиваль з’їхались колективи з усієї області
Індича ніжка із журавлиновим соусом

Опубліковано: 25 Лютого о 16:00 52


«Індича гомілка – ідеальний варіант для святкового столу. А найголовніше, що готувати її дуже легко – просто обсмажуємо і допікаємо в духовці.


 Щоб підкреслити смак м’яса, найкраще використовувати ягідний соус – ідеальним рішенням стане журавлиновий, – радить відомий український кухар Євген Клопотенко. – Наполегливо рекомендую цей рецепт для вашого святкового столу».

1 невелика індича ніжка (гомілка),  150 г замороженої журавлини, 50 г цукру, 1 паличка кориці, 1 зірочка бодяну, 1 гілочка розмарину, оливкова або соняшникова олія для смаження, за смаком сіль, перець.

Розігріти духовку до 180 градусів. Індичу гомілку натерти сіллю і перцем та обсмажити на сковороді з олією і гілочкою розмарину з усіх боків до золотистої скоринки. Потім поставити в духовку на 30-40 хвилин (залежно від розміру гомілки).

Приготувати журавлиновий соус. У невеликій каструлі з’єднати журавлину, цукор і спеції, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 10 хвилин. Потім перетерти соус через сито. Якщо соус вийшов занадто рідким, ще трохи його потримайте на вогні, щоб зайва волога випарувалась.

Подавати індичу ніжку з журавлиновим соусом.  Ідеальним гарніром до ніжки стане картопля, запечена в духовці з розмарином.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Київ вже третій рік поспіль не фіксує кліматичної зими, про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У соцмережах оприлюднили відео роботи FPV-дронів, які торік передала Тернопільська обласна рада одному з батальйонів 12-ої бригади НГУ «Азов»...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:24


До війни займався дезінфекцією та дератизацією, борючись зі шкідниками в Україні та за кордоном...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:18


19 січня в храмі святого Володимира Великого селища Велика Березовиця, що біля Тернополя, відбулася молитовна зустріч єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Володимира Фірмана з родичами зниклих безвісти воїнів...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:57


Завдяки доказовій базі Служби безпеки до 14 років позбавлення волі засуджено керівника виправної колонії у окупованому ворогом селі Вальянівське, що на Луганщині, в якій росіяни незаконно утримували українських військовополонених...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00



Теми дня
20 Січня
19 Січня
16 Січня