Вівторок, 18 червня 2024
• Народному хору «Заграва» із Тернополя – 35 років • Замість весілля – похорон. Наречена захисника з Тернополя одягнула білу сукню… • Аварія у Тернополі: автобус врізався в стовп • Волонтери з Бережан зібрали 2,5 тонни макулатури задля донатів • 34 тисячі гривень видурили у пенсіонерки з Тернопільщини • “Пишаємось нашим татом!” Донька захисника з Тернопільщини зворушила привітанням • Шантажували подружжя і вимагали 4 тисячі доларів • “Тонко відчував своїх моделей”. Передчасно обірвалось життя відомого фотографа з Тернополя • “Пришвидшував” виготовлення паспортів: судитимуть чоловіка із Чорткова • Картину Івана Марчука продали за 300 тисяч доларів • Затримали тернополянина, який продав… гранату • Мер із Тернопільщини зустрівся в Німеччині із Зеленським і Шольцом • У заповіднику на Тернопільщині виявили рідкісну орхідею • Лавандова клумба – біля Степана Бандери у Тернополі • Тернополянин Ілля Маршалок – бронзовий призер чемпіонату України з боротьби самбо • Діти захисників із Тернопільщини вирушили в літній табір у Нирків • Вбивство у Почаєві: дружина не прокинулась після побиття чоловіком… • Після зливи міст у Струсові… поплив. Яка причина? • Родинне дерево – на пів стіни! На Тернопільщині привітали 100-річну ювілярку • «Тиждень донорства крові»: тернополян запрошують здати кров для захисників
Індичка з сухофруктами та журавлиновим соусом від Євгена Клопотенка

Опубліковано: 2 Березня о 14:00 183


Пропонуємо читачам «НОВОЇ…» приготувати просту, дуже смачну та водночас досить незвичну страву за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.


«Це просто чудовий класичний рецепт приготування індички – божественного і ніжного м’яса з сухофруктами і журавлиновим соусом», – каже Євген Клопотенко. Обов’язково спробуйте!

Одна індича грудка, кориця, курага, сушений інжир, біле вино, оливкова олія, барбарис, сіль, перець — за смаком.

Інгредієнти для журавлинового соусу: заморожена журавлина, цукор, мед. Дрібно нарізати курагу і сушений інжир (сухофруктів має бути стільки, щоб вони змогли густо вкрити індичу грудку). Змішати сухофрукти з корицею, сіллю, білим вином, чорним перцем, барбарисом і оливковою олією. Натерти нашою сумішшю м’ясо. М’ясо повинно бути густо вкрите сухофруктами і прянощами. Індичку загорнути у фольгу і запікати при 180°С до готовності. Коли м’ясо буде наполовину готове, зняти фольгу, щоб з’явилася скоринка. Приготувати журавлиновий соус. Журавлину залити гарячою водою, щоб вона розморозилася. Коли ягоди розморозяться, перетерти їх через сито. Поставити перетерту
журавлину на вогонь. Як тільки журавлина нагріється, додати цукор і мед. Випаровувати суміш на повільному вогні, поки соус не загусне. Подавати індичку разом з журавлиновим соусом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Цими вихідними народний аматорський хор національно-патріотичної пісні «Заграва» Палацу культури «Березіль» ім. Леся Курбаса відзначив свій 35-річний ювілей благодійним концертом «Герої не вмирають, вони в серцях живуть» ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:09


Ольга Ганношина була нареченою бійця 24-ї окремої механізованої бригади Віталія Малюка...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:49


16 червня на вулиці Текстильнiй у Тернополі сталася аварія з травмованими...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:14


Волонтери ГО “Вплив мрій” із Бережан провели акцію зі збору макулатури, щоб виручити кошти на потреби ЗСУ. Зібрали 2,5 тонни, отримали понад 12 тисяч гривень...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 9:52


Мешканка Чортківського району довірилася аферисту і перерахувала на його карту понад 34 тисячі гривень...


Рубрика: , , Опубліковано: о 23:31



Теми дня
17 Червня
16 Червня
14 Червня
13 Червня