Понеділок, 20 січня 2025
• До війни займався дезінфекцією, а нині – розвідник. Розповідь про воїна з Тернополя • У Великій Березовиці створили спільноту родин зниклих безвісти воїнів • У Тернополі засуджено начальника російської катівні, в якій утримували полонених захисників Азовсталі • Двом працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини інкримінують корупційні та насильницькі злочини • Погано зафіксував домкрат і автомобіль придавив чоловіка з Тернопільщини • У Тернополі пограбували приміщення благодійного фонду • У парку Сопільче облаштовувати терапевтичний сад у японському стилі • На 97-му році життя відійшла у засвіти відома тернопільська науковиця • Квартира, зруйнована дроном: як живуть постраждалі мешканці багатоповерхівки в Тернополі • «VIP Тернопіль» – «старожили» українського гумору колись називались “Внуками Івана Пулюя” • У Лановецькій громаді відкрили соціальну пральню • У різдвяній шопці в Тернополі народилося двоє ягнят • Ветерана Тараса Пастуха призначили заступником голови Тернопільської ОВА • Ексчиновник із Тернопільщини обіцяв за пів мільйона гривень дозвіл на рубку лісу • В обгорілій будівлі в Тернополі знайшли мертвим сторожа • 12 років тюрми “світить” сімом наркоторговцям із Тернопільщини • Будинок із цеглин любові • Розколяда у Тернополі: на фестиваль з’їхались колективи з усієї області • У чотирьох аваріях на Тернопільщині травми отримали 11 пасажирів • У Тернополі не розминулися автомобіль та електровелосипед
Італійська поркета з українським відтінком

Опубліковано: 28 Січня о 16:00 111


Італійська поркета з українським відтінком. Жодне святкування не обходиться в Італії без цієї смакоти.


«Поркета – страва досить калорійна, тому я вирішив трохи відтінити її смак за допомогою зеленого соусу на основі петрушки і лимонного соку, – зауважує відомий український кухар Євген Клопотенко. – Повірте, апетитна скоринка і ніжний смак запеченого «генеральського» сала зі спеціями неодмінно припадуть вам до душі».

2 кг «генеральського» сала з м’ясним прошарком, 100 г оливок без кісточок, 100 г волоських горіхів, 3-4 мариновані зелені перчини, 1 пачечка сухого орегано, 6 зубців часнику, 4 ст. л. гірчиці у зернах, 1 цибулина,
1 пучок петрушки, 150 мл олії, сік половини лимона, кілька скибок сухого білого хліба, 3 ст. л. бальзамічного оцту, сіль за смаком.

Оливки і горіхи викласти на дошку і дрібно посікти ножем. Перекласти начинку в мисочку. Сало  розкласти на поверхні стола шкіркою донизу. Натерти сало сіллю і щедро посипати орегано (знадобиться вся упаковка). Добре розтерти спеції по всій поверхні сала.

Рівномірно розкласти начинку з оливок з горіхами на шматку сала, залишивши трохи місця по краях. Три зубці часнику розрізати навпіл і теж розподілити по поверхні сала. З часником рулет стане особливо ароматним.

Мариновані перчини викласти цілими. Змастити все 1 ст. л. гірчиці в зернах. Згорнути сало в рулет і акуратно перев’язати його кулінарною ниткою з усіх боків, щоб рулет не розпався.

Викласти рулет у форму для запікання, попередньо змащену невеликою кількістю оливкової олії. Додати в форму зубчики часнику, що залишилися, і цибулю, розрізану уздовж навпіл. Випікати рулет в духовці при температурі 190 градусів 1,5 години.

Приготування соусу

Для соусу помити пучок петрушки і видалити стебла. Листя петрушки в пучку розрізати на кілька частин і покласти в чашу блендера. Додати олію (150 мл), 2 зубці часнику, кілька скибок сухого хліба (приблизно 100 г), сік половини лимона і сіль. Збити весь вміст до однорідності.

Для другого соусу розігріти сковороду і на невеликому вогні протушкувати 2-3 хвилини 3 ст. л. гірчиці в зернах з бальзамічним оцтом (3 ст. л.). Помішувати соус, поки не випарується оцет.

Готовий рулет розрізати на порційні шматочки і подавати з двома видами соусу.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

До війни займався дезінфекцією та дератизацією, борючись зі шкідниками в Україні та за кордоном...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:18


19 січня в храмі святого Володимира Великого селища Велика Березовиця, що біля Тернополя, відбулася молитовна зустріч єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Володимира Фірмана з родичами зниклих безвісти воїнів...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:57


Завдяки доказовій базі Служби безпеки до 14 років позбавлення волі засуджено керівника виправної колонії у окупованому ворогом селі Вальянівське, що на Луганщині, в якій росіяни незаконно утримували українських військовополонених...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Злочинний план для охочих уникнути мобілізації налагодили посадовці одного з районних територіальних центрів комплектування Тернопільської області...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:21


Під час ремонту авто загинув чоловік. Нещасний випадок трапився в одному із сіл Нараївської територіальної громади 15 січня близько 19:00...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:33



Теми дня
19 Січня
16 Січня