Секрети приготування
* Для того, щоб отримати рівний край торта, потрібно бічну частину форми викласти стрічкою з паперу для випічки.
* Такий десерт з полуницями надзвичайно смачний, але за бажанням замість полуниць можна використовувати будь-які ягоди і фрукти — і свіжі, і заморожені.
* Якщо маєте час і бажання більше «побавитися», можете зробити для торта бісквітну основу.
* Десерт можна викладати не тільки у вигляді торта, а також порційно — в формочках, склянках і т. д., або ж заливати желе в прямокутну форму, а потім розрізати на порції. У будь-якому випадку буде дуже смачно!
300 г натурального йогурту, 300 мл молока, 30 г желатину Dr. Oetker, 1 ст. л. лимонного соку, цукор за смаком, 1 ст. л. какао.
Для полуничного шару: 1 горнятко полуничного пюре, 5 г желатину, 50 г води, цукор за смаком, ягоди полуниць для прикраси.
Дістати йогурт з холодильника, щоб він набув кімнатної температури.
Залити желатин молоком і залишити на 10 хвилин. Поставити на вогонь і нагрівати, не даючи закипіти і постійно помішуючи, поки повністю не розчиниться.
Зняти з вогню, дати трохи охолонути. У цей час збити йогурт міксером, додати цукор, лимонний сік, знову збити до однорідності. Чим довше збивати, тим більш повітряним виходить желе.
Потім тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити молоко з розчиненим у ньому желатином. Знову збити до однорідності.
Відокремити четвертину йогуртової маси, додати до неї просіяний порошок какао, перемішати. У роз’ємну форму вилити йогурт з какао, поставити в морозильну камеру на 10-20 хвилин. На застиглий шар вилити решту маси, поставити в холодильник до повного застигання.
Для полуничного шару залити желатин водою, залишити на 10 хвилин. Нагріти, весь час помішуючи, до повного розчинення желатину, до кипіння не доводити. До полуничного пюре додати цукор за смаком, трохи остиглий желатин, перемішати. Вилити полуничне желе на застиглий йогуртовий шар, поставити в холодильник до повного застигання. Готовий торт прикрасити ягодами полуниці.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера, торт