Понеділок, 20 січня 2025
• Три роки без справжньої зими: як змінився клімат в Україні • “Пташки” з Тернополя знищують ворогів на фронті (ВІДЕО) • До війни займався дезінфекцією, а нині – розвідник. Розповідь про воїна з Тернополя • У Великій Березовиці створили спільноту родин зниклих безвісти воїнів • У Тернополі засуджено начальника російської катівні, в якій утримували полонених захисників Азовсталі • Двом працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини інкримінують корупційні та насильницькі злочини • Погано зафіксував домкрат і автомобіль придавив чоловіка з Тернопільщини • У Тернополі пограбували приміщення благодійного фонду • У парку Сопільче облаштовувати терапевтичний сад у японському стилі • На 97-му році життя відійшла у засвіти відома тернопільська науковиця • Квартира, зруйнована дроном: як живуть постраждалі мешканці багатоповерхівки в Тернополі • «VIP Тернопіль» – «старожили» українського гумору колись називались “Внуками Івана Пулюя” • У Лановецькій громаді відкрили соціальну пральню • У різдвяній шопці в Тернополі народилося двоє ягнят • Ветерана Тараса Пастуха призначили заступником голови Тернопільської ОВА • Ексчиновник із Тернопільщини обіцяв за пів мільйона гривень дозвіл на рубку лісу • В обгорілій будівлі в Тернополі знайшли мертвим сторожа • 12 років тюрми “світить” сімом наркоторговцям із Тернопільщини • Будинок із цеглин любові • Розколяда у Тернополі: на фестиваль з’їхались колективи з усієї області
Кіш з броколі та арахісом

Опубліковано: 3 Березня о 16:00 124


«Мушу вам зізнатися, я дуже полюбив броколі, – каже відомий український кухар Євген Клопотенко.


 – Зелена і така хрумка – її просто неможливо не полюбити. Сьогодні я пропоную приготувати вам класичний кіш з броколі з невеликим твістом від мене. Я вирішив додати до цього пирога солоного арахісу для аромату і приємного хрускоту. Це вийшло божественно смачно, і ви маєте це обов’язково скуштувати.

Для начинки: 600 г броколі (півтори упаковки Broccoli Vapeur від Bonduelle), 250 мл 33% вершків, 50 г солоного смаженого арахісу, 2 яйця, 200 г твердого сиру, сіль та перець за смаком.

Для пісочного тіста: 350 г борошна, 1 ст. л. цукрової пудри, 150 г вершкового масла, 2 жовтки, 1-2 ст. л. води або молока, дрібка солі та цукру. Приготувати пісочне тісто. Змішати 350 г борошна, дрібку солі, дрібку цукру та 1 ст. л. цукрової пудри. Додати 150 г м’якого вершкового масла і добре перемішати руками до отримання однорідної крихти.

Додати два жовтки і знову добре перемішати тісто руками. Якщо тісто буде розсипатися, додати 1-2 ст. л. води або молока. Тісто має вийти м’яким і еластичним. З тіста сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і покласти у холодильник на 30 хвилин.

Розігріти духовку до 200 градусів. Дістати тісто з холодильника і розкачати качалкою між двома листами вощеного пергаменту завтовшки 4-5 мм. Цієї закладки буде досить, щоб розкачати тісто на форму 28 см. Викласти тісто у форму, добре притиснувши до країв форми. Надлишки тіста зрізати ножем, щоб вийшов ідеально рівний бортик. Зробити у тісті проколи виделкою по периметру форми, щоб тісто не здулося при випіканні. Поставити у добре розігріту духовку на 8-10 хвилин. Потім дістати тісто і дати йому трохи охолонути. Температуру духовки зменшити до 180 градусів.

Тим часом заморожену броколі (600 г) перекласти в миску. На такий кіш мені знадобилося півтори пачки Broccoli Vapeur від Bonduelle, тому що мені хотілося приготувати пиріг з насиченим смаком броколі. Але в принципі можна обійтися однією упаковкою.

Приготувати заливку. Для цього з’єднати в мисці 250 мл вершків, 2 яйця і перемішати вінчиком. Будь-який твердий сир (200 г) натерти на тертці з великими вічками та додати до яєчно-вершкової суміші. Перемішати, щоб сир рівномірно розподілився в масі. Броколі викласти у форму з тістом і рівномірно розподілити по всій площі. На ваш розсуд можете трохи зменшити або збільшити кількість броколі. Залити тарт підготовленою заливкою так, щоб вона рівномірно розподілилася по формі. Додати 50 г смаженого арахісу. Його можна додати як на даному етапі, так і під час приготування кіша, коли яєчна маса трохи запечеться. Запікати кіш у духовці при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг дістати з духовки і дати йому повністю охолонути. Порізати на порції і подавати на стіл.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Київ вже третій рік поспіль не фіксує кліматичної зими, про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У соцмережах оприлюднили відео роботи FPV-дронів, які торік передала Тернопільська обласна рада одному з батальйонів 12-ої бригади НГУ «Азов»...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:24


До війни займався дезінфекцією та дератизацією, борючись зі шкідниками в Україні та за кордоном...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:18


19 січня в храмі святого Володимира Великого селища Велика Березовиця, що біля Тернополя, відбулася молитовна зустріч єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Володимира Фірмана з родичами зниклих безвісти воїнів...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:57


Завдяки доказовій базі Служби безпеки до 14 років позбавлення волі засуджено керівника виправної колонії у окупованому ворогом селі Вальянівське, що на Луганщині, в якій росіяни незаконно утримували українських військовополонених...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00



Теми дня
20 Січня
19 Січня
16 Січня