Середа, 05 лютого 2025
• У Тернополі відремонтують будинок, пошкоджений ворожим дроном • ПЦУ відкрила чоловічий монастир у Почаєві • “Життя обірвалося в розквіті сил”. Біля Часового Яру загинув захисник із Тернопільщини • Юні спортсмени з Тернопільщини здобули перемогу на всеукраїнських змаганнях із лижних гонок • Посадовці з Тернопільщини будують бліндажі на прифронтовій території • У Тернополі англієць розбив вікно в поліції і пошкодив ліхтар • Зіткнувся з деревом… Фатальна аварія в селі Гермаківка • Два тернопільських борці здобули призові місця на чемпіонаті України з боротьби греко-римської • У Тернополі презентували фільм про батальйон «Свобода» гвардії Наступу «Рубіж» • У Тернополі хлопчик випав із вікна третього поверху • 16 тис доларів США – за допомогу в незаконному перетині кордону • За порубку дерев у заповіднику на Тернопільщині загрожує до п’яти років тюрми • Аварія у Тернополі: автомобіль збив 16-річну дівчину • Стрілецький бій тривав пів години: знищено двох ворожих розвідників • Два ворожі дрони-камікадзе збили сили ППО на Тернопільщині • «Позич, будь ласка, грошей». Шахраї дурять людей через соцмережі • Перевозила нелегалів: жінку з Кременця”завербував” знайомий • Усе село прощалося з Героєм. На Тернопільщині поховали воїна Андрія Рижкова • Смертельна аварія на Зборівщині: одна людина загинула, інша – в лікарні • 100-літній ювілей святкує колишній директор маслосирзаводу з Тернопільщини
Коржики з медом і маком від Наталки Потурай

Опубліковано: 22 Серпня о 11:00 297


– Це мій улюблений і найпростіший рецепт коржиків з медом і маком.


Коржики не з’їдаються, а змітаються із швидкістю світла! – запевняє Наталя Потурай. – Рецепт палянички дуже простий: 600 г борошна, 300 мл сироватки (або кислого молока, або води), дрібка соли, 1 пачечка порошку для печива, 1 яйце.
Замісити м’яке тісто. Розкачати завтовшки з палець. Викласти на деко. Проколоти зверху виделкою. Випікати до готовності.
Коли вистигне, поламати на шматки. І от для мене в цьому рецепті найголовніше саме ламання руками на шматки, бо якщо різати ножем – то вже зовсім не той смак. От спробуйте зробити і так, і так – й самі переконаєтеся.
Отож, коли ви всю паляничку поламали на кавальчики (бажано в глиняну мисочку), залишилося залити її медово-маковою заливкою (я кажу «мачкою»).

Для цього потрібен: мак (скільки душа забажає), мед (так, щоб душі солодко було), тепла вода.
Мак можна розтерти в макітрі, так він значно смачніший! Точнісінько, коли паляничку руками на кавальчики ламали. А можна блендером збити —так значно швидше. Тож обирайте самі, який спосіб ваш.
Якщо вистачить сили почекати, щоб трохи паляничка просочилася медово-маковою юшечкою – чекайте! А як не маєте сил чекати – приступайте до наминання і смакування відразу!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

У Тернополі за кошти з міського бюджету відремонтують будинок, пошкоджений російським дроном...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:33


На засіданні Священного Синоду ПЦУ ухвалено постанову «Про відкриття чоловічого монастиря у Тернопільській єпархії»
2 лютого 2025 року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:26


На фронті загинув захисник із Зборівської громади Тернопільської області Віталій Жук...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:20


Спортсмени Тернопільської обласної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту – серед переможців всеукраїнських змагань з лижних гонок...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:27


Мешканці Тернопільщини разом із посадовцями споруджують фортифікаційні споруди на прифронтовій території...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:07



Теми дня
5 Лютого
4 Лютого
30 Січня
28 Січня