Для тіста: 600 г борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, 200 г цукру, 1 яйце, 3 жовтки, 4 ст. л. сметани, 250 г масла.
Для сирного крему: 1,5 кг домашнього сиру, 200 г масла, 2 склянки цукрової пудри, 3 яйця, 1 упаковка вершкового пудингу, 0,5 скл. молока, 100 г апельсинових цукатів.
Борошно змішати з цукром та розпушувачем. Додати порізане кубиками тверде масло, посікти ножем до дрібної крихти. Додати яйце, жовтки та сметану, замісити тісто. Поділити тісто на чотири частини, одну розкачати за розміром форми (25х35), решту загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник. Форму застелити пергаментом, викласти тісто. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Аналогічно випікати решту коржів.
Сир перемолоти кілька разів на м’ясорубці. До молока додати крохмаль та пудинг, добре розмішати, щоб не було грудочок. До сиру додати збиті яйця, цукрову пудру та масло, поставити на вогонь. Постійно помішуючи, нагріти до повного розтоплення масла. Коли суміш почне закипати, додати розчинену пудингову масу, добре вимішати та зняти з вогню. Додати апельсинові цукати, добре вимішати. Залишити крем трішки охолонути.
Коржі мають бути холодними, а сирний крем наносимо на них ще досить теплим. Розділити крем на три частини та перемастити коржі, кожним наступним коржем злегка притискаючи крем. Залишити на ніч, посипати цукровою пудрою або ж кокосовою стружкою чи тертим шоколадом. Можна також залити шоколадною помадкою.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера, сирник