Середа, 29 січня 2025
• Два тернопільських борці здобули призові місця на чемпіонаті України з боротьби греко-римської • У Тернополі презентували фільм про батальйон «Свобода» гвардії Наступу «Рубіж» • У Тернополі хлопчик випав із вікна третього поверху • 16 тис доларів США – за допомогу в незаконному перетині кордону • За порубку дерев у заповіднику на Тернопільщині загрожує до п’яти років тюрми • Аварія у Тернополі: автомобіль збив 16-річну дівчину • Стрілецький бій тривав пів години: знищено двох ворожих розвідників • Два ворожі дрони-камікадзе збили сили ППО на Тернопільщині • «Позич, будь ласка, грошей». Шахраї дурять людей через соцмережі • Перевозила нелегалів: жінку з Кременця”завербував” знайомий • Усе село прощалося з Героєм. На Тернопільщині поховали воїна Андрія Рижкова • Смертельна аварія на Зборівщині: одна людина загинула, інша – в лікарні • 100-літній ювілей святкує колишній директор маслосирзаводу з Тернопільщини • “Соборність нині доводиться затверджувати в “гарячих” точках”, – захисник Денис Лучка • “Свою історію пишемо кров’ю по святій землі”, — єпископ Володимир Фірман • Сім’я з п’ятьма дітьми на Тернопільщині жила взимку в халабуді • На подвір’ї дитсадка в Тернополі виявили гранату • “Роботодавець” із Кременця займався торгівлею людьми • Загинув у російському полоні. На Тернопільщині вшанують пам’ять Павла Дмитраша • Командир взводу нараховував підлеглому «бойові» за ремонт будинку своєї доньки
М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини

Опубліковано: 22 Січня о 9:00 71


Після різдвяних свят і далі хочеться посмакувати щось смачненьке? Приготуйте м'ясні страви.


«П’яна» свинина з прянощами
1 кг свинячого м’яса (вирізка, ошийок), 1 головка часнику, 1 лимон, 0,5 л пива, 0,5 ч. ложки меленої кориці,
3 лаврових листки, щіпка меленого кардамону, 3 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.
Почистити часник і розрізати кожен зубець на 2-4 частини залежно від розміру. Обкачати часник у крупній солі.
М’ясо необхідно промити, обсушити і видалити плівки й прожилки. Зробити в м’ясі надрізи, нашпигувати його часником, гарненько натерти сіллю і залишити на 15-20 хвилин, щоб свинина просолилася.
У нагрітому сотейнику з товстими стінками обсмажити свинину з усіх боків до золотистого кольору, приблизно 7 хвилин. Олію додавати не потрібно, адже м’ясо не пригорить завдяки високій температурі посуду.
Влити до м’яса пиво і додати спеції. Накрити сотейник кришкою і тушкувати свинину на повільному вогні 35-40 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно тушкувалося в пиві з усіх боків.
З лимона треба зняти цедру й порізати його тонкими скибочками. Додати до м’яса лимонну цедру та чорний мелений перець і продовжувати тушкувати свинину на повільному вогні до повної готовності ще 30-40 хвилин, періодично її перевертаючи. Готовність м’яса перевіряти ножем – із розрізу має виділятися світлий сік, а не сукровиця.
Готову свинину викласти на тарілку. Дати м’ясу трохи охолонути і прикрасити лимоном. Подавати пряну «п’яну» свинину із овочами та зеленню.

Верещака (свинячі реберця)
400 г свинячих реберець, 200 г білого хліба, 50 г сала,
2 середні цибулини, сіль, чорний мелений перець та інші спеції за смаком, буряковий квас.
Для бурякового квасу: 0,5 кг очищених буряків, 1 л охолодженої кип’яченої води.
Заздалегідь потрібно приготувати буряковий квас. Для цього дрібно нарізати буряк та залити його водою. Суміш потрібно поставити у тепле місце на 4-5 днів до появи кислуватого присмаку.
Для приготування верещаки свинячі ребра посолити та поперчити. За бажанням можна додати й інші спеції. Обсмажити реберця у глибокій сковороді до скоринки. Додати у сковороду 500 грамів бурякового квасу та поставити в духовку на 30 хвилин.
Нарізати хліб дрібними кубиками, покласти його в сковороду, де тушкується м’ясо, і залишити в духовці ще на п’ять хвилин. Наприкінці у верещаку додати подрібнені й обсмажені цибулю й сало. Готову страву вийняти з духовки перед подачею на стіл і посипати зеленню. Подають верещаку порційно у глибоких мисках.

Закуска з салом
Сало без м’ясного прошарку, чорний хліб, сіль, перець за смаком, кілька зубців часнику.
Свіже охолоджене, навіть трішки приморожене сало без м’ясного прошарку пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити за смаком, додати кілька подрібнених зубців часнику і добре перемішати. Можна додати мелений мускатний горіх або карі.
Дати суміші постояти кілька годин, щоб спеції та часник віддали свій аромат. Намащувати на чорний хліб, при подачі можна посипати зеленню. Така закуска чудово смакуватиме до борщу або других страв з м’яса.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

З 24 по 26 січня в м. Мукачеві тривав чемпіонат України з боротьби греко-римської серед дорослих до 23 років (U23), у якому взяли участь найкращі спортсмени з усієї країни. Тернопільські борці продемонстрували відмінну підготовку та здобули призові місця...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:32


У Тернополі відбувся показ фільму про історію 3 батальйону оперативного призначення «Свобода», гвардії Наступу «Рубіж»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:30


Тернопільська міська рада разом із місцевими підприємцями продовжує реалізацію важливої ініціативи, спрямованої на підтримку захисників та захисниць України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:27


Дитина впала на дах прибудови, тож на місце події виїжджали екстрені служби...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:03


У Тернополі повідомили про підозру працівнику ДСНС, який просив 16 тис доларів США за допомогу у незаконному перетині кордону військовозобов’язаним...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:53



Теми дня
28 Січня
27 Січня
26 Січня