П’ятниця, 23 лютого 2024
• Молодь з української діаспори передала гостинці дітям українських бійців із Тернопільщини • Син працівниці посольства України у Ватикані воює за рідну землю на Донбасі • На лаві підсудних – міський голова з Тернопільщини • Про Тернопільщину заявили на міжнародній конференції в Швейцарії • Закріпив на автомобілі гумову жінку і дрифтував Тернополем • Чоловік із Теребовлі хотів продати гранату за 2500 гривень • Пробація – можливості для змін • Вдова загиблого Героя народила двійну в день народження чоловіка • “Підбіг і вирвав із рук телефон…” У Тернополі затримали серійного злодія • Не стало тернопільського радіожурналіста Богдана Бекесевича • “УБД є? Квиток є? Де візок поставлю?” Випадок у рейсовому автобусі на Тернопільщині • Чоловікові, який залишив валізу з останками матері в парку, оголосили підозру • Помер дисидент та Герой України Степан Хмара • Інспектор ДСНС на Тернопільщині одержав понад 17 тис грн «відкатів» від підприємців • Понад 1,4 млрд грн податків та 37,7 млн грн на соціальні проєкти: «Контінентал» звітує про показники за 2023 рік • Чоловік із Кременеччини торгував… боєприпасами • Кременеччина втратила на війні трьох Героїв • Понад 18 тисяч гривень хабара: на Тернопільщині затримали працівника лісогосподарського підприємства • Аварія у Тернополі: водій “Пежо” збив дівчину на пішохідному переході • Злякався і вивіз померлу матір у валізі в парк
М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини

Опубліковано: 22 Січня о 9:00 46


Після різдвяних свят і далі хочеться посмакувати щось смачненьке? Приготуйте м'ясні страви.


«П’яна» свинина з прянощами
1 кг свинячого м’яса (вирізка, ошийок), 1 головка часнику, 1 лимон, 0,5 л пива, 0,5 ч. ложки меленої кориці,
3 лаврових листки, щіпка меленого кардамону, 3 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.
Почистити часник і розрізати кожен зубець на 2-4 частини залежно від розміру. Обкачати часник у крупній солі.
М’ясо необхідно промити, обсушити і видалити плівки й прожилки. Зробити в м’ясі надрізи, нашпигувати його часником, гарненько натерти сіллю і залишити на 15-20 хвилин, щоб свинина просолилася.
У нагрітому сотейнику з товстими стінками обсмажити свинину з усіх боків до золотистого кольору, приблизно 7 хвилин. Олію додавати не потрібно, адже м’ясо не пригорить завдяки високій температурі посуду.
Влити до м’яса пиво і додати спеції. Накрити сотейник кришкою і тушкувати свинину на повільному вогні 35-40 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно тушкувалося в пиві з усіх боків.
З лимона треба зняти цедру й порізати його тонкими скибочками. Додати до м’яса лимонну цедру та чорний мелений перець і продовжувати тушкувати свинину на повільному вогні до повної готовності ще 30-40 хвилин, періодично її перевертаючи. Готовність м’яса перевіряти ножем – із розрізу має виділятися світлий сік, а не сукровиця.
Готову свинину викласти на тарілку. Дати м’ясу трохи охолонути і прикрасити лимоном. Подавати пряну «п’яну» свинину із овочами та зеленню.

Верещака (свинячі реберця)
400 г свинячих реберець, 200 г білого хліба, 50 г сала,
2 середні цибулини, сіль, чорний мелений перець та інші спеції за смаком, буряковий квас.
Для бурякового квасу: 0,5 кг очищених буряків, 1 л охолодженої кип’яченої води.
Заздалегідь потрібно приготувати буряковий квас. Для цього дрібно нарізати буряк та залити його водою. Суміш потрібно поставити у тепле місце на 4-5 днів до появи кислуватого присмаку.
Для приготування верещаки свинячі ребра посолити та поперчити. За бажанням можна додати й інші спеції. Обсмажити реберця у глибокій сковороді до скоринки. Додати у сковороду 500 грамів бурякового квасу та поставити в духовку на 30 хвилин.
Нарізати хліб дрібними кубиками, покласти його в сковороду, де тушкується м’ясо, і залишити в духовці ще на п’ять хвилин. Наприкінці у верещаку додати подрібнені й обсмажені цибулю й сало. Готову страву вийняти з духовки перед подачею на стіл і посипати зеленню. Подають верещаку порційно у глибоких мисках.

Закуска з салом
Сало без м’ясного прошарку, чорний хліб, сіль, перець за смаком, кілька зубців часнику.
Свіже охолоджене, навіть трішки приморожене сало без м’ясного прошарку пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити за смаком, додати кілька подрібнених зубців часнику і добре перемішати. Можна додати мелений мускатний горіх або карі.
Дати суміші постояти кілька годин, щоб спеції та часник віддали свій аромат. Намащувати на чорний хліб, при подачі можна посипати зеленню. Така закуска чудово смакуватиме до борщу або других страв з м’яса.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Члени Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні передали наплічники з подарунками від ровесників з діаспори дітям українських військових із Тернопільщини...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:09


Син працівниці посольства України при Святому престолі у Ватикані Діани Юраш, яка родом із Теребовлянщини, і її чоловіка дипломата захищає Україну в складі ЗСУ...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:32


На Тернопільщині судитимуть міського голову через службову недбалість якого з власності громади вибули землі вартістю понад 850 тис гривень...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 12:14


Про Тернопільщину, а саме - про село Потутори Бережанської громади, заявили у Швейцарії...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:24


Днями Інтернетом ширилося відео, на якому водій BMW закріпив на власному автомобілі гумовий виріб у вигляді оголеної жінки та їздив вулицями міста...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:31



Теми дня
23 Лютого
22 Лютого