Вівторок, 03 грудня 2024
• “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини • “Обірвалося на полі бою молоде життя …” Загинув захисник Євгеній Гнидка • Вбивство у Тернополі: грабіжник увірвався в будинок і зарізав подружжя… • Ресторани Тернополя забезпечують військових додатковим харчуванням • Вчителів запрошують взяти участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» • Бучацька громада прощається із захисником Русланом Грицівим • 199 дітей цьогоріч розшукували поліцейські на Тернопільщині • Четверта смерть через гриби: сім’я на Тернопільщині втратила 13-річну дівчинку • У Тернополі віддали шану жертвам голодоморів в Україні • У Тернополі виступить “Лісапетний батальйон” • У Тернополі автобус наїхав на 23-річного хлопця • Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл
М’ясо з грибами і сиром в духовці

Опубліковано: 5 Листопада о 16:00 4717


Цю страву сміливо можна назвати святковою.


Тож якщо хочете влаштувати своїм близьким свято, сміливо готуйте м’ясо з грибами і сиром в духовці.

Приготувати можна з будь-якого м’яса. Це може бути курка, свинина, баранина або яловичина. Гриби також можуть бути абсолютно будь-які: гливи, печериці або ж лісові. Залежно від рецептури, використовують свіжі або мариновані гриби. Крім грибів, м’яса та сиру, вам знадобляться сметана, майонез, овочі і спеції. Щоб страва вийшла не тільки смачною, а й вишуканою, до неї додають сухофрукти або горіхи.

М’ясо промивають, причому для приготування використовують тільки вирізку або грудку. Потім його вимакують рушником і нарізають уздовж волокон скибками, які відбивають і приправляють спеціями і сіллю. Залишають на деякий час, щоб воно просочилося ароматами спецій.

Гриби і овочі чистять і миють. Все шаткують і обсмажують до підрум’янення. Сир дрібно натирають. У форму для запікання викладають м’ясо, зверху розкладають рівним шаром гриби з овочами і змащують все сметаною або майонезом. Форму ставлять у духовку і запікають до готовності.

Є надзвичайно багато рецептів приготування цієї страви. Нині вам радимо спробувати м’ясо з грибами, грушею і сиром. Груша додасть страві вишуканого осіннього відтінку.

Отож, потрібно 600 г філе свинини, 200 г печериць, 100 г твердого сиру, 1 груша, мелений мускатний горіх, чорний мелений перець, сіль.

Помити свинячу вирізку під проточною водою, зачистити від плівок і жиру. Нарізати свинину порційними шматками і злегка відбити з обох боків. Посолити, приправити перцем і мускатним горіхом. Свіжі печериці помити, обсушити і порізати тонкими пластинами. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями. Обсмажити печериці і цибулю разом на олії до готовності. Змастити деко олією. Розкласти на нього відбивні. На кожну викласти кілька ложок обсмажених грибів з цибулею. Очистити грушу і порізати тонкими брусками. Розкласти на гриби. Деко з м’ясом поставити в духовку на 30-40 хв. при температурі 170 С. Вийняти деко, присипати все тертим сиром і відправити запікатися ще на 3-5 хв., щоб він повністю розплавився.

Секрети

* Печериці можна використовувати сирими, але буде смачніше, якщо їх попередньо обсмажити з цибулею.

* Перед приготуванням м’ясо обов’язково злегка відбийте, приправте прянощами і залиште на деякий час.

* М’ясо можна зверху посипати сиром, а можна сир перемішати з майонезом, вершками або сметаною і отриманим соусом змастити поверхню страви.

* Якщо боїтеся, що м’ясо вийде сухуватим, влийте на дно форми або дека трохи бульйону.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

У ніч з 1 на 2 грудня під час російської атаки на Тернопіль ворожий безпілотник влучив у багатоповерхівку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:29


У ніч на понеділок, 2 грудня, російські окупанти завдали удару по багатоповерхівці в Тернополі. Внаслідок атаки загинув 45-річний чоловік, ще троє людей доправили до лікарень...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:53


У п’ятницю, 29 листопада, заступник мера Марупе (Латвійська Республіка) передав два транспортні засоби для військовослужбовців з Великоберезовицької громади, які боронять нашу державу на фронті...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:41


На фронті загинув захисник із Бучацької громади Євгеній Гнидка...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:40


Продовжено відбір на програму з навчання та працевлаштування ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин «Разом»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:10



Теми дня
2 Грудня
30 Листопада
28 Листопада
25 Листопада
24 Листопада