На слоїчок 600 мл потрібно 400 мл меду, 80 г змішаних горіхів, 80 г змішаних сухофруктів (які найбільше любите).
Духовку розігріти до 160˚ С. Горіхи розкласти на деку в один шар. Пекти в духовці 8-10 хвилин, поки горіхи добре підрум’яняться. Вийняти з духовки. Нехай охолонуть на деку.
Мед перелити в невелику каструльку з товстим дном. Трошки прогріти на маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб став рідшим. Сильно не нагрівати і у жодному разі не кип’ятити!
У стерилізований слоїк викласти сухофрукти та горіхи, шарами або змішавши все разом. Залити доверху медом і закрити кришкою. Дати два дні постояти в темному місці (не обов’язково холодному).
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера