Четвер, 21 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Молоде – золоте! 5 страв з молодої капусти

Опубліковано: 30 Травня о 8:00 489


Вам смакує капуста? Ось чудові рецепти страв.


Салат з капусти і кабачка
200 г молодої капусти, 1 молодий кабачок, пів пучка зеленої цибулі, 1 гілочка м’яти, перець, 2 ст. ложки соняшникової або оливкової олії, 2 ст. ложки лимонного соку, 0,5 ч. ложки цукру, дрібка солі. Молодий кабачок нарізати дрібною соломкою. Трохи посолити і залишити на 10-15 хв. Сік, що виділиться, злити. Капусту нашаткувати. Посипати цукром, сіллю і трохи розім’яти пальцями. Змішати капусту і кабачки. Додати нарізані цибулю і м’яту. До смаку додати лимонний сік, сіль і олію. Акуратно перемішати.

Весняний салат з молодої капусти та курочки
1 куряче філе, 1 невеличка молода капустина, 100 г твердого сиру, сіль та перець за смаком, для заправки – майонез, олія або грецький йогурт.
Відварити куряче філе у підсоленій воді (можете додати улюблені спеції) протягом 20 хв. Після того, як м’ясо звариться, дати йому охолонути.
Поки охолоджується філе, дрібно нарізати капусту, злегка посолити, пом’яти руками, щоб вона стала м’якшою, і злити сік. Куряче філе нарізати кубиками і перекласти до капусти. Сир потерти на дрібній тертці і додати до м’яса з капустою. Заправити майонезом
(олією або йогуртом – як вам найкраще смакує), посолити, поперчити і акуратно перемішати.

Молода капуста в клярі
1-2 невеличкі молоді капустини, 3-4 зубці часнику, 3 яйця, кріп, борошно, олія, сіль, перець за смаком.
Невеличку молоду капустину розрізати на 4 частини, качани не вирізати. У каструлі заварити підсолену воду із зубчиками молодого часнику (щоб овоч віддав аромат, притиснути зубці долонею до роздільної дощечки).
Четвертини капустини відварити у воді з часником впродовж 10 хвилин. Тим часом приготувати кляр: збити яйця з дрібкою солі і перцю, додати посічений кріп. В окрему миску просіяти борошно для панірування. Капусту викласти на друшляк і охолодити. Потім вмочити в яйце і панірувати в борошні. Смажити з обох боків у киплячій олії до рум’яного кольору.

Капустяні оладки з сиром
1 молода капустина (до кілограма), 150 г твердого сиру,
5 яєць, 100 г борошна, сіль, перець чорний мелений за смаком, олія.
Сир натерти на крупній тертці. Капусту нарізати тонкою соломкою завдовжки 1-2 см. Закип’ятити 2 літри води. Нарізану капусту помістити в киплячу воду. Довести воду до кипіння і варити капусту до півготовності 4-5 хвилин. Потім злити гарячу воду, промити капусту в холодній воді і ретельно процідити.
Яйця збити в глибокій мисці. Додати борошно, трохи солі і чорного перцю за смаком. Ретельно все перемішати, щоб не залишилося грудочок борошна. Додати сир і капусту. Ще раз все добре перемішати. Викладати ложкою на пательню, змащену олією, і обсмажувати з обох боків до золотистого кольору.

Запіканка з молодої капусти
1 молода капустина, 1 цибулина, 1 морквина, 1 пучок зелені,
4 яйця, 100 г вершкового масла, 50 г сиру, 1 склянка молока, сіль, чорний мелений перець за смаком.
Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати. У розтопленому вершковому маслі обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору приблизно 5 хвилин. Капусту трохи посолити, пом’яти руками, відтиснути і додати до овочів на сковорідці. Смажити, поки не випарується зайва волога. Овочі перекласти у форму для випікання, дати охолонути. Збити яйця з молоком, перцем і сіллю до однорідної маси. Додати посічену зелень. Залити сумішшю овочі, перемішати і поставити у розігріту до 200 градусів духовку. Запікати приблизно пів години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада