Вівторок, 10 вересня 2024
• Помер тернопільський суддя у відставці Богдан Сташків • Понад 30 років був парохом у Мшанці на Теребовлянщині • Ні ноутбука, ні грошей. Жінку з Тернопільщини ошукали шахраї • Вчителька з Тернополя дистанційно навчає дітей із Донеччини • Дві смертельні аварії на Тернопільщині • Від прибиральниці до консультантки Google, Meta й Apple – шлях успіху уродженки Тернопільщини • Вимагали гроші й шантажували. На Тернопільщині затримали кримінального авторитета і його спільників • На Тернопільщині безкоштовно навчатимуть жінок на водійок вантажівок • Коли чоловік і син – на війні, рятує творчість • Аварія у Тернополі: велосипедист потрапив під колеса автомобіля • Нацгвардія України запрошує долучитися до захисту Батьківщини • В Олієві облаштували дитмайданчик у рамках грантового конкурсу від «Контінентал» • В аварії загинув захисник із Тернопільщини Андрій Максимчук • Діти з Тернопільщини зібрали яблука, щоб допомогти ЗСУ • Смертельна аварія у Ланівцях: Volkswagen в’їхав у напівпричіп автомобіля DAF • Українська сім’я з Норвегії подарувала автомобіль для ЗСУ • У Тернополі поліцейські зупинили п’яного водія зі зброєю • У Великій Березовиці спортивні змагання присвятили пам’яті загиблих Героїв • Тернополянка Ангеліна Глогусь перемогла у Національному відборі Дитячого Євробачення • Безробітні мешканці Тернопільщини долучаються до «Армії відновлення»
Найкращу каву в світі готують… в Україні

Опубліковано: 3 Березня о 18:00 112


Українець став чемпіоном з приготування кави у джезві.


Український кавовар В’ячеслав Бабич, який працює баристою у Києві, переміг на чемпіонаті світу з приготування кави у джезві (турка), що відбувся днями в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Це перша перемога України на цьому щорічному конкурсі. Росіянка Марина Гуіппенен посіла друге місце на чемпіонаті, а третє місце дісталось Кораю Ердогду, який представляв Туреччину.

Учасники чемпіонату готують дві пари ідентичних напоїв: класичну чорну каву по-східному (тільки кава і вода) й авторський напій на основі кави в турці (будь-які інгредієнти, включаючи алкоголь).

Рецепт ідеальної кави по-східному

В’ячеслав Бабич каже, що він ніколи не купує у магазинах запаковану каву і не радить це робити іншим, адже найкраща і правильна кава готується із свіжозмелених зерен, обсмажених не більше двох місяців тому. До речі, за його словами, в Україні смажать каву не гірше, ніж будь-де у світі.

Отож, 10 грамів свіжообсмажених зерен засипаємо в кавомолку. Найкраща кава, наголошує Славко, має бути щойно змеленою. Причому за консистенцією, наче пил: коли розтираєш її у пальцях, щоб вона втиралася, як крем. 10 грамів – це дві чайні ложки кави з невеличкою гіркою. Їх треба залити 80 мл води у два заходи.  Спочатку ллємо першу частину води і обов’язково перемішуємо, щоб кава зм’якла. Свіжообсмажена кава має вуглекислий газ. Він повинен вийти. Для цього розмішуємо каву ложечкою. Далі заливаємо другу половину води і ставимо на вогонь, який не має бути сильним.

За хвилину перемішуємо ще раз. І чекаємо. “Нам потрібна найпіковіша точка підняття. У жодному випадку не можна, щоб кава переварилась або провалилась!»  – наголошує бариста.

Потім знімаємо напій і залишаємо на три хвилини – кава, виявляється, ще продовжує готуватися.

Обираючи каву, треба знати: справжня 100% арабіка має кислинку, а робуста – другий за популярністю сорт кави – гіркий. Вона значно дешевша.

Завдяки каві знайшов кохану!

– Якось мій друг попросив замінити його в кав’ярні на день, сказавши своїм директорам, що я, мовляв, усе вмію,— пригадує з усмішкою Славко Бабич. – Я його тоді так і запитав: «Ти дурень, чи що?» Той мене заспокоїв: натиснеш кнопку, коли кави в горнятку буде ось стільки і все. І найперше замовлення вранці – капучіно! Я в телефонному режимі вчився збивати молоко, сяк-так збив, вилив у горнятко, виніс у зал дівчині, яка його замовила, поставив зі словами: «Ваш капучино!» – і гордо так зібрався піти, я ж такий харизматичний хлопець, мені на все начхати! А ця дівчина мені й каже: «Так, це хороший еспресо з молоком, а тепер будемо вчитися збивати молоко для капучино!» Моя перша реакція була: «Що?! Ти ще хто взагалі така?!» Звідки мені було знати, що в гості до власників прийшла їх подруга-бариста, тоді діюча чемпіонка України з приготування кави? Загалом, усе так закрутилося, що тепер ця дівчина — моя дружина. Стася – моя найголовніша мотивація, все, що я роблю, – тільки її заслуга.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Нещодавно опубліковане

Помер колишній суддя Тернопільського апеляційного суду Богдан Сташків...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:53


8 вересня 2024 р. Б. відійшов у вічність священник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Василь Кузь...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:13


Онлайн-казино стало невід'ємною частиною дозвілля для багатьох українців, і з кожним роком цей ринок набуває все більшої популярності. Особливе місце серед різних видів азартних ігор займають ігрові автомати. Вони приваблюють гравців своєю простотою, яскравим оформленням і шансом виграти великі призи...


Рубрика: Опубліковано: о 6:24


Дві жінки із Тернопільщини хотіли придбати товар, а в результаті... поповнили рахунок аферистів на 18 000 гривень...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Ольга Ензельт із Тернополя вчителює вже понад 25 років. Торік вона втратила роботу в рідному місті, натомість подала свою кандидатуру на вакантне місце у... Покровській школі №9 Донецької області...


Рубрика: , Опубліковано: о 20:38



Теми дня
10 Вересня
9 Вересня
6 Вересня
5 Вересня