Імбир – містить велику кількість аскорбінової кислоти, вітаміни групи А, В, цинк, кальцій, йод. А також природні антибіотики і антимікотики. Зміцнює організм, підвищує стійкість до різних хвороб. Активна речовина продукту – гінгерол – зменшує запалення, хронічні болі, біль у горлі. Має унікальну здатність очищувати організм від харчових, радіаційних і хімічних токсинів. У народній медицині імбир використовується протягом тисячі років, через свою здатність очищувати легені. Саме легені – один із найактивніших органів, де накопичуються шкідливі речовини. Як відомо, коронавірус є хворобою, яка знищує легені людини. Поряд з імбирем мають здатність очищувати легені куркума, яблуки та часник.
Куркума. Діє як противозапальний засіб, завдяки своєму головному компоненту – куркуміну. Куркумін вважається сильним імунним підсилювачем.
Ягоди. Містять вітаміни та антиоксиданти, які підсилюють імунітет, допомагають організму ефективніше протидіяти різним інфекціям.
Продукти з вітаміном С – цитрусові (апельсини, лимони, грейпфрути), чорна смородина, журавлина, ківі, суниця, шипшина, горобина, брусниця, обліпиха, яблука, хурма, квашена капуста, болгарський перець, помідори, проростки пшениці, овочі листові зелені (петрушка, кріп).
Різнокольорові овочі – їх пігменти (хлорофіл, астаксантин, бета-каротин) мають антиоксидантні властивості, ефективно працюють на зміцнення організму.
Солодкий перець (червоний, зелений, жовтий), червона капуста, броколі – сильні зміцнювачі імунної системи.
Усі ці продукти підвищують стійкість організму до неблагополучних факторів навколишнього середовища (у т.ч. до інфекцій, переохолодження, стресу). Вони підвищують
Все вышеперечисленные продукты повышают устойчивость организма к неблагоприятным факторам внешней среды, в том числе инфекциям, переохлаждению, стрессовым факторам.
Они увеличивают виробництво антитіл та інтерферону, які захищають організм від вірусів.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: коронавірус