Субота, 18 травня 2024
• “Працювала з нами 40 років”. Відійшла у засвіти секретарка Тернопільського міськрайонного суду • Інеса Сакалюк з Борщівщини творить чорні вишиванки на знак жалоби за чоловіком • “Життя обірвалось, мов тоненька ниточка”. Раптово померла студентка тернопільського вишу • Подружжя з Кременеччини взяло на виховання двоє дітей • «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі • Що робити, якщо посвідчення УБД втрачене чи пошкоджене? • Як покарали суддю з Чорткова, який закрив справу щодо смертельної ДТП? • У Чортківській лікарні провели складну операцію на черепі в важкопораненого захисника • Вісім аварій, троє загиблих… За вихідні на Тернопільщині трапились смертельні ДТП • Найдорожчий лот – тубус із зображенням Чорткова. На Тернопільщині провели благодійний аукціон • Тернополянин був свідком аварії і потрапив під колеса іншого автомобіля • Єпископ і капелан о. Володимир Фірман отримав нагороду за волонтерство • «Привіт, позич гроші». Жінка з Тернопільщини втратила понад 12 000 гривень • Антонові назавжди 25 років, Віктору – 35. На Тернопільщині зустріли двох загиблих Героїв • На Тернопільщині розпочалась найбільша в Україні теренова гра «Гурби-Антонівці» • Переселенці відвідали музей та легендарний хутір на Тернопільщині • У Тернополі «вар’яти» презентують нову гумористичну програму • Господарство на Тернопільщині не використовує штучних добрив та хімікатів • Величезний великодній кошик встановили у Заліщиках • У Тернополі нацгвардійці поклали квіти до меморіалу жертвам сталінських репресій
П’ять страв з курки і свинини для ідеальної гостини

Опубліковано: 21 Лютого о 8:08 3934


Що приготувати смачне на вихідних для родини?.


Курячі гомілки в сметанному маринаді
1,5 кг курячих гомілок, 1 склянка сметани, 4 зубчики часнику, 1 лимон, зелень петрушки, 0,5 ч. л. орегано,
0,5 ч. л. суміші перців, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. л. оливкової олії.
У мисці змішати сметану, подрібнений часник, терту цедру лимона, лимонний сік, оливкову олію, орегано, сіль і суміш перців. Додати посічену петрушку і ретельно все перемішати. Гомілки змішати з маринадом і викласти у щільний пакет. Закрити і акуратно струсити, щоб маринад розподілився по всіх гомілках. Поставити до холодильника на 30 хвилин. Вийняти ніжки з пакета, викласти у форму для запікання і поставити на 45-50 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 190 градусів.

Відбивні у соєвому соусі
500 г свинячої полядвиці,
2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. томатного соусу або кетчупу, сіль за бажанням, перець за смаком, 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, олія для смаження.
М’ясо помити, обсушити паперовими рушниками, порізати на порційні шматки, відбити. У зручній глибокої мисочці змішати не сильно солоний соєвий соус і улюблений томатний соус. Першу відбивну змастити з обох боків приготованим маринадом, поперчити за смаком, за бажанням можна злегка посолити – залежно від того, який у вас соєвий соус.
Далі складати відбивні одна на одну, змащуючи тепер тільки верх кожної приготовленим маринадом. Накрити відбивні харчовою плівкою і залишити хоча б на 30 хвилин маринуватися (краще на годину-дві). Розігріти в сковороді трохи рафінованої олії і обсмажувати відбивні, попередньо обкачані в борошні і змочені у збитому яйці, з кожного боку до рум’яної скоринки.

Відбивні конвертики з кропом
500 г курячого філе, яйце, борошно, панірувальні сухарі, кріп, сіль, перець чорний мелений, вершкове масло, олія для смаження.
Куряче філе розрізати вздовж і відбити кожен шматочок під харчовою плівкою. Відбивні посолити і поперчити з обох боків. У центр покласти трохи посіченого кропу і шматочок вершкового масла. Акуратно скласти філе навпіл. Краї можна закріпити за допомогою зубочистки. Занурити відбивні в збите яйце, а потім обкачати у борошні і після того в панірувальних сухарях. Обсмажувати відбивні на розпеченій сковороді з обох боків до готовності.

Курячі котлетки з сиром
500 г курячого філе, 200 г кисломолочного сиру, 1-2 цибулини, 3 яйця, 1-2 зубці часнику, панірувальні сухарі, сіль, перець, солодка паприка за смаком.
Куряче філе порізати на шматки і разом з посіченою цибулею викласти у чашу кухонного комбайна. Додати нарізаний часник. Подрібнити всі інгредієнти до однорідної консистенції. Додати розім’ятий виделкою сир і яйця. Посолити, поперчити, можна за бажанням додати чверть чайної ложки солодкої паприки і все ретельно перемішати. З отриманої маси формувати котлети, запанірувати в сухарях і обсмажувати на маленькому вогні до золотистої скоринки.

Свинина з чорносливом у духовці
0,5 кг свинячої шиї, 7 шт. чорносливу, 1 цибулина, пів яблука, 100 мл сметани, 100 г твердого сиру, 3 ст. л. панірувальних сухарів, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Свинину нарізати тонкими пластами. Посолити, поперчити. Свинину щільно викласти в змащену олією форму для запікання. Зверху викласти нарізану кільцями або півкільцями цибулю, а також невеликі шматочки яблука і чорносливу. Посипати тертим сиром і панірувальними сухарями. Полити зверху сметаною. Запікати 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Сьогодні, 17 травня, на 60 році життя передчасно пішла у засвіти старша секретарка Тернопільського міськрайонного суду Ольга Козачок....


Рубрика: , Опубліковано: о 11:34


Родина Інеси Сакалюк з Тернопільщини зберігає як реліквію чорні борщівські вишиванки своїх предків...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:51


Раптово обірвалося життя студентки факультету філології і журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка Оксани Олійник...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:02


Подружжя Ірина та Віталій Юзюки із Великодедеркальської громади Кременецького району, що на Тернопільщині, взяли на виховання двох діток - 12-річну дівчинку і 14-річного хлопчика...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00


«Контінентал Фармерз Груп» закінчила посадку картоплі та завершила посів ярих культур на своїх полях...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:02



Теми дня
17 Травня
15 Травня
14 Травня
13 Травня