Субота, 27 липня 2024
• “Згоріло все – одяг, меблі, стіни…” Сім’я з Тернопільщини залишилася без даху над головою • У Кременці посадовці вимагали у підприємців хабарі за перемогу в тендері • Шахраї зняли з картки пенсіонера з Тернополя майже пів мільйона гривень • Зібрали донати на… блокпості. Діти із Заліщиків підтримують ЗСУ • “Її пісні були наповнені теплом і ніжністю, так само, як і її душа”. Обірвалось життя співачки Ірини Музики • У Тернополі відкрили меморіальну дошку Герою Віталію Венгеру • Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон • Прапор передали синові. Шумщина попрощалась із Героєм Миколою Пичулюком • Митрополит Епіфаній закладе капсулу під меморіальний комплекс у Лішні • У службовців ТЦК Тернопільщини вилучили 1,8 млн грн, 82000 євро і 96000 доларів • Викрав у знайомого банківську картку і зняв 40 тисяч гривень кредиту • Із серпня у Тернополі подорожчає проїзд у громадському транспорті • На Монастирищині два брати відкопали на городі дзвін XIIX століття • У Збручі на Тернопільщині масово загинула риба • За сприяння в складанні іспиту з водіння взяв 12 тисяч гривень • У готелі в Тернополі військовий застрелив прикордонника • Мамині вишиванки передала до музею в Залізцях • Надії було лише 24. Обірвалось життя поліцейської з Тернопільщини • Олександра Криницького призначили представником уповноваженого з прав людини в Тернопільській області • 20 тисяч кал – на городі у Василя Романчака із Теребовлянщини
П’ять страв з курки і свинини для ідеальної гостини

Опубліковано: 21 Лютого о 8:08 3944


Що приготувати смачне на вихідних для родини?.


Курячі гомілки в сметанному маринаді
1,5 кг курячих гомілок, 1 склянка сметани, 4 зубчики часнику, 1 лимон, зелень петрушки, 0,5 ч. л. орегано,
0,5 ч. л. суміші перців, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. л. оливкової олії.
У мисці змішати сметану, подрібнений часник, терту цедру лимона, лимонний сік, оливкову олію, орегано, сіль і суміш перців. Додати посічену петрушку і ретельно все перемішати. Гомілки змішати з маринадом і викласти у щільний пакет. Закрити і акуратно струсити, щоб маринад розподілився по всіх гомілках. Поставити до холодильника на 30 хвилин. Вийняти ніжки з пакета, викласти у форму для запікання і поставити на 45-50 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 190 градусів.

Відбивні у соєвому соусі
500 г свинячої полядвиці,
2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. томатного соусу або кетчупу, сіль за бажанням, перець за смаком, 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, олія для смаження.
М’ясо помити, обсушити паперовими рушниками, порізати на порційні шматки, відбити. У зручній глибокої мисочці змішати не сильно солоний соєвий соус і улюблений томатний соус. Першу відбивну змастити з обох боків приготованим маринадом, поперчити за смаком, за бажанням можна злегка посолити – залежно від того, який у вас соєвий соус.
Далі складати відбивні одна на одну, змащуючи тепер тільки верх кожної приготовленим маринадом. Накрити відбивні харчовою плівкою і залишити хоча б на 30 хвилин маринуватися (краще на годину-дві). Розігріти в сковороді трохи рафінованої олії і обсмажувати відбивні, попередньо обкачані в борошні і змочені у збитому яйці, з кожного боку до рум’яної скоринки.

Відбивні конвертики з кропом
500 г курячого філе, яйце, борошно, панірувальні сухарі, кріп, сіль, перець чорний мелений, вершкове масло, олія для смаження.
Куряче філе розрізати вздовж і відбити кожен шматочок під харчовою плівкою. Відбивні посолити і поперчити з обох боків. У центр покласти трохи посіченого кропу і шматочок вершкового масла. Акуратно скласти філе навпіл. Краї можна закріпити за допомогою зубочистки. Занурити відбивні в збите яйце, а потім обкачати у борошні і після того в панірувальних сухарях. Обсмажувати відбивні на розпеченій сковороді з обох боків до готовності.

Курячі котлетки з сиром
500 г курячого філе, 200 г кисломолочного сиру, 1-2 цибулини, 3 яйця, 1-2 зубці часнику, панірувальні сухарі, сіль, перець, солодка паприка за смаком.
Куряче філе порізати на шматки і разом з посіченою цибулею викласти у чашу кухонного комбайна. Додати нарізаний часник. Подрібнити всі інгредієнти до однорідної консистенції. Додати розім’ятий виделкою сир і яйця. Посолити, поперчити, можна за бажанням додати чверть чайної ложки солодкої паприки і все ретельно перемішати. З отриманої маси формувати котлети, запанірувати в сухарях і обсмажувати на маленькому вогні до золотистої скоринки.

Свинина з чорносливом у духовці
0,5 кг свинячої шиї, 7 шт. чорносливу, 1 цибулина, пів яблука, 100 мл сметани, 100 г твердого сиру, 3 ст. л. панірувальних сухарів, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Свинину нарізати тонкими пластами. Посолити, поперчити. Свинину щільно викласти в змащену олією форму для запікання. Зверху викласти нарізану кільцями або півкільцями цибулю, а також невеликі шматочки яблука і чорносливу. Посипати тертим сиром і панірувальними сухарями. Полити зверху сметаною. Запікати 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У ніч із 17 на 18 липня у селі Колодіївка Скалатської громади згоріла хата місцевої родини Осаулко...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:48


Серед фігурантів — депутатка Кременецької міської ради, перша заступниця міського голови, староста одного з сіл громади та директор комунального підприємства...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:11


Тернополянин сподівався отримати фінансову допомогу від благодійного фонду, а натомість втратив усі заощадження...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:42


Юні волонтери із Заліщиків облаштували імпровізований блокпост і зібрали кошти для ЗСУ...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:36


26 липня померла вокалістки відомого тернопільського гурту «Фіра» Ірина Музика...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:10



Теми дня
27 Липня
26 Липня
25 Липня
24 Липня