Четвер, 21 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Пампушки терті

Опубліковано: 17 Січня о 18:53 130


Потіште на свято Водохреща своїх рідних смачними пампушками від відомої кулінарної львівської блогерки пані Стефи. І насолоджуйтеся не тільки смаком пампушок, а й чудовим стилем написання їх рецепта.


1 кг борошна, пачечка дріжджів (100 г), півлітри молока, півпачки масла, 150-200 г цукру (залежить, чи хочете солодші, чи прісніші),  пів чайної ложечки солі, півкелішка горілки або 2 ст. ложки спирту, 8-10 жовтків (або 8 жовтків і 2 цілих яйця), ванільний цукор, стерта цедра цитрини чи помаранча.

1. Розтерти масло з цукром до білого, потім додавати по одному жовтку і втирати, щоб цукор розчинився, додати туди ванільний цукор і цедру.

2. Дріжджі розвести теплим молоком, дати ложку цукру і кілька ложок борошна – дати розчинитися.

3. Пересіяти борошно в велику миску, як розчина забродить – влити її в борошно.

У миску з борошном додати розчину і терті жовтки з цукром, посолити, додати горілку і вимісити тісто. Має вийти м’яким, але відставати від рук. Поставити миску з тістом в тепле місце, щоб росло, накрити рушником. Ходити на пальчиках.

Як підійде двічі в об’ємі – обім’яти і робити пампушки. Я роблю пампушки так: розтачую шар тіста, потім вирізаю шклянкою кружальця, ставлю на середину начинку і накриваю другим кружальцем, а потім зліплюю по периметру. Або: розтачати пласт тіста, на половині розкласти «квадратно-гніздовим способом» начинку, наприклад вишеньки, накрити другою половиною тіста і шклянкою повирізати пампушки.

Зроблені пампушки розкласти на стільниці, накрити і дати ще раз підрости, аж тоді смажити. Якщо не дати вирости – будуть засильно рости під час смаження і можуть тріскатися.

Перед смаженням здмухніть з кожної пампушки зайве борошно, особливо знизу – тоді в баняку буде менше чому горіти.

Смажити пампушки треба в добре розігрітій олії (1800), але вогонь під банячком має бути невеликим. Банячок для смаження має бути досить широким і бажано з грубим дном, під дно добре поставити розсікач,  щоб нагрівання було рівномірне. В баняк з олією додати моркву, розрізану поздовж навпіл – вона забиратиме на себе всю сажу. Пампушків на один сеанс смаження має бути стільки, щоб вони вільно плавали і мали місце ще трішки вирости. Опускати в олію пампушки треба тим боком, що ріс (верхнім), відразу накрити покришкою на 2-3 хвилинки, а як підсмажаться з одного боку, то відразу перевернути і вже не накривати.

Посмажені пампушки виймати на тацю, застелену паперовими рушничками, щоб забрати зайву олію. Посмажені і вистуджені пампушки припудровуємо «цукром-пудром».

Найбільше я люблю пампушки з рожею або вишнею. Але колись мене частували пампушком з (увага!) бананом – і це божественно. Тому не бійтеся експериментувати. Ну, і «правильні галицькі пампушки» мають білі пасочки на талії.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада