Для пампушків: 150 г борошна, 1 чайна ложка з гіркою розпушувача, 0,5 ч. л. солі, 3 ст. л. маку, 100 г цукру, 1 ст. л. цедри лимона, 2,5 ст. л. розтопленого вершкового масла, 1 яйце кімнатної температури, 1 ч. л. ванільного екстракту, 0,25 скл. молока.
Для глазурі: 150 г цукрової пудри, 1-2 ст. л. лимонного соку.
У невеликій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль і мак. У великій мисці змішати цукор і лимонну цедру: розтерти разом пальцями, поки цедра не розподілиться рівномірно по цукру. Влити розтоплене вершкове масло і збити. Додати яйця і ваніль, добре збити. Потім додати молоко, сухі інгредієнти і акуратно перемішати, використовуючи гумову лопаточку.
Розподілити тісто у спеціальні форми, добре змащені маслом, заповнюючи кожну форму на дві третини. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати пампушки протягом 10-12 хвилин до ледь золотистого кольору.
Якщо у вас немає спеціальної форми, можна просто склянкою витиснути кружальця і випікати пампушки на декові, застеленому листом пергаменту.
Дістати форму з духовки і дати пампушкам охолонути протягом 10 хвилин, потім вийняти з форми і повністю остудити.
У широкій, неглибокій мисці з’єднати сік лимона і цукрову пудру, добре збити. Обережно занурити охолоджені пампушки в глазур і залишити на 5 хвилин, давши застигнути.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера