Понеділок, 20 січня 2025
• Три роки без справжньої зими: як змінився клімат в Україні • “Пташки” з Тернополя знищують ворогів на фронті (ВІДЕО) • До війни займався дезінфекцією, а нині – розвідник. Розповідь про воїна з Тернополя • У Великій Березовиці створили спільноту родин зниклих безвісти воїнів • У Тернополі засуджено начальника російської катівні, в якій утримували полонених захисників Азовсталі • Двом працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини інкримінують корупційні та насильницькі злочини • Погано зафіксував домкрат і автомобіль придавив чоловіка з Тернопільщини • У Тернополі пограбували приміщення благодійного фонду • У парку Сопільче облаштовувати терапевтичний сад у японському стилі • На 97-му році життя відійшла у засвіти відома тернопільська науковиця • Квартира, зруйнована дроном: як живуть постраждалі мешканці багатоповерхівки в Тернополі • «VIP Тернопіль» – «старожили» українського гумору колись називались “Внуками Івана Пулюя” • У Лановецькій громаді відкрили соціальну пральню • У різдвяній шопці в Тернополі народилося двоє ягнят • Ветерана Тараса Пастуха призначили заступником голови Тернопільської ОВА • Ексчиновник із Тернопільщини обіцяв за пів мільйона гривень дозвіл на рубку лісу • В обгорілій будівлі в Тернополі знайшли мертвим сторожа • 12 років тюрми “світить” сімом наркоторговцям із Тернопільщини • Будинок із цеглин любові • Розколяда у Тернополі: на фестиваль з’їхались колективи з усієї області
Печеня зі свинячими реберцями

Опубліковано: 11 Лютого о 16:00 64


«Ароматна печеня зі свинячими реберцями – ідеальний варіант для смачного обіду.


А щоб додати страві трохи новизни, я рекомендую хрусткий арахіс і трішечки кагору, який ідеально підкреслить смак печені, – радить відомий український кухар Євген Клопотенко. – Така печеня зі свинячими реберцями ідеально підходить як для святкового, так і для повсякденного меню».

600 г свинячих реберець, 100 г кореня селери, 1 цибулина, 1 морквина, 4 картоплини, 2 зубці часнику, 4-6 ст. л. сметани (при подачі), 100 г солоного смаженого арахісу, 1 дрібка зерна коріандру, 20-30 мл кагору, 2 ст. л. олії (для смаження), сіль за смаком.

Свинячі реберця нарізати середніми шматочками і натерти сіллю. Морквину очистити і нарізати невеликими кубиками (меншими, ніж наріжете картоплю). Одну цибулину очистити і нарізати півкільцями. Корінь селери нарізати такими ж кубиками, як і моркву. Розігріти сковороду з 2 ст. л. олії та обсмажити шматочки м’яса на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Так утвориться апетитна скоринка, а всередині м’ясо залишиться соковитим. За бажанням додати до м’яса 20-30 мл кагору і почекати, поки алкоголь випарується. Це робити не обов’язково, але я рекомендую все ж додати, кагор підкреслить смак страви і зробить печеню ще більш ароматною.

У ту ж пательню, в якій смажилося м’ясо, викласти моркву і селеру. Припустити кілька хвилин на середньому вогні. Потім додати цибулю і розчавлені два зубці часнику. Готувати ще кілька хвилин, овочі не повинні бути повністю готовими. Картоплю очистити і нарізати великими кубиками. Овочі і м’ясо зі сковорідки перекласти в ємність для запікання. Зверху на м’ясо викласти картоплю, трохи присолити. Додати дрібку зерен коріандру. Вони нададуть страві особливого аромату. Влити в ємність трохи води – так, щоб вона піднялася на одну третину висоти каструлі або сотейника, закрити кришкою і запікати в духовці при 180 градусах приблизно 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності додати арахіс (80-100 г). Мені подобається, коли горішки залишаються трохи твердими. При подачі додайте в кожну порцію по 1 ст. л. сметани.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Київ вже третій рік поспіль не фіксує кліматичної зими, про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У соцмережах оприлюднили відео роботи FPV-дронів, які торік передала Тернопільська обласна рада одному з батальйонів 12-ої бригади НГУ «Азов»...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:24


До війни займався дезінфекцією та дератизацією, борючись зі шкідниками в Україні та за кордоном...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:18


19 січня в храмі святого Володимира Великого селища Велика Березовиця, що біля Тернополя, відбулася молитовна зустріч єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Володимира Фірмана з родичами зниклих безвісти воїнів...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:57


Завдяки доказовій базі Служби безпеки до 14 років позбавлення волі засуджено керівника виправної колонії у окупованому ворогом селі Вальянівське, що на Луганщині, в якій росіяни незаконно утримували українських військовополонених...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00



Теми дня
20 Січня
19 Січня
16 Січня