Середа, 04 грудня 2024
• Виписали з лікарні двох дітей, які отруїлися грибами у Копичинцях • Підпалили приміщення сільської ради біля Тернополя на замовлення… спецслужб росії • 12-річний хлопчик потрапив під колеса автомобіля • “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини • “Обірвалося на полі бою молоде життя …” Загинув захисник Євгеній Гнидка • Вбивство у Тернополі: грабіжник увірвався в будинок і зарізав подружжя… • Ресторани Тернополя забезпечують військових додатковим харчуванням • Вчителів запрошують взяти участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» • Бучацька громада прощається із захисником Русланом Грицівим • 199 дітей цьогоріч розшукували поліцейські на Тернопільщині • Четверта смерть через гриби: сім’я на Тернопільщині втратила 13-річну дівчинку • У Тернополі віддали шану жертвам голодоморів в Україні • У Тернополі виступить “Лісапетний батальйон” • У Тернополі автобус наїхав на 23-річного хлопця • Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію
Піст – на радість!

Опубліковано: 2 Грудня о 14:00 91


5 оригінальних ідей до Різдвяного посту.


Фаршировані капелюшки

Склянка гречки, 1 кг великих печериць, 2 цибулини, олія, сіль і перець – за смаком.

Гречану крупу відварити у підсоленій воді до готовності. Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку. Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати кілька хвилин. Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Паштет з сочевиці та печериць

350 г зеленої сочевиці, 300г печериць, 1 цибулина, 4 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. меленого насіння льону, сіль та перець за смаком, спеції (мускатний горіх, паприка, майоран, орегано).

Сочевиця — надзвичайно корисний продукт, багатий вітамінами, мінералами і амінокислотами, здатний навіть замінити тваринний білок. Тому сочевиця дуже смакує вегетаріанцям, а під час посту страви із неї радимо приготувати усім. Скажімо, паштет із сочевиці та печериць.

Отож, сочевицю треба добре промити та зварити до готовності. Якщо залишилась вода, злити та додати 1 ст. л. олії, перемішати. Цибулю почистити, нарізати на кубики і обсмажити на олії. Додати нарізані печериці і протушкувати до готовності. Всі складники змішати і зробити блендером пюре. Прямокутну форму застелити пергаментом і викласти пюре. Пекти в духовці при 180 гр. 40-50 хв.

Мафіни із скумбрією

1 склянка борошна, 0,5 склянки розсолу, 0,75 ч. л. соди, 1 скумбрія, петрушка, цибуля зелена, олія.

Ці пісні мафіни і не здаються зовсім пісними, дуже смакують як самі у вигляді закуски, так і доповненням до перших страв, салатів.

Спочатку потрібно запекти скумбрію, трішки присоливши. Готову почистити і вибрати кісточки.

У просіяне борошно додати соду і потрошку вливати розсіл. Вимішати ложкою. Тісто має бути, як на оладки. Якщо постите не надто строго, можете до тіста додати яйце. Потім до тіста додати порізану на шматочки рибку і подрібнену зелень. Добре перемішати і викладати у змащені олією формочки. Викладати майже до верху, бо мафіни сильно не піднімаються. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв. Виймати з духовки, коли мафіни зарум’яняться.

Капустяні конвертики

Капустина, склянка гречаної крупи, цибулина, морквина, кріп і петрушка, олія, сіль, перець.

Дуже дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії. Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею. Акуратно розділити капустяне листя, одне за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. Готове листя покласти у друшляк, щоб стекла вода. Якщо на листках є товсті прожилки, їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.

На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.

Овочевий плов по-грецьки

400 г капусти, 200 г рису, 2 цибулини, 1 склянка томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, приправи.

Розігріти в глибокій сковорідці олію. Цибулю нарізати півкільцями, капусту тонко нашаткувати. Покласти в сковорідку цибулю, трохи обсмажити. Додати до цибулі капусту і смажити, помішуючи, поки капуста не стане світло-коричневого кольору. Додати лавровий лист і спеції (кмин, коріандр, паприку, грецькі трави – що любите). Додати промитий рис, томатний сік і приблизно 150-200 мл окропу. Посолити, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати хвилин 25, до готовності рису. Перед подачею посипати зеленню.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

За інформацією ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” другого грудня 2024 двох дітей, які, після отруєння грибами, перебували на лікуванні в НДСЛ “Охматдит” м. Київ виписали з лікувального закладу...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:05


У ніч з 29 на 30 листопада у селі Петриків Тернопільського району навмисне підпалили приміщення сільської ради...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 15:09


Про травмованого дванадцятирічного хлопчика надійшла інформація на спецлінію Заліщицького відділення поліції 2 грудня близько 9 ранку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:16


У ніч з 1 на 2 грудня під час російської атаки на Тернопіль ворожий безпілотник влучив у багатоповерхівку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 22:29


У ніч на понеділок, 2 грудня, російські окупанти завдали удару по багатоповерхівці в Тернополі. Внаслідок атаки загинув 45-річний чоловік, ще троє людей доправили до лікарень...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:53



Теми дня
3 Грудня
2 Грудня
30 Листопада
28 Листопада