Для двох темних коржів: 4 яйця, дрібка солі, 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна ,1 ч. л. порошку для випічки, 2 ст. л. какао.
Для світлого коржа: 7 білків, дрібка солі, 12 ст. л. цукру, 1 ст. л. борошна, 200 г подрібнених підсмажених горіхів.
Крем: 7 жовтків, 200 г цукрової пудри, 500 мл молока, 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 250 г вершкового масла, 2 ч. л. ванільного екстракту, 2 банани, 1 ст. л. лимонного соку.
Сироп: 100 мл води, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. рому.
Для декору: 200 мл збитих вершків, 1 ст. л. цукрової пудри, 2 ст. л. какао, шоколадні краплі.
Темне тісто: білки збити з дрібкою солі, додавати по ложці цукор і збивати. Жовтки акуратно ввести. Все розмішати в суміші борошна, порошку для випічки і какао. Викласти тісто в дві форми діаметром 24 см, вистелені папером для випічки, і випікати при температурі 170 ° С приблизно 15 хвилин.
Світле тісто: збити білки і сіль, додавати по ложці цукор і збивати. Далі додати борошно, змішане з посіченими горіхами, викласти тісто в одну форму діаметром 24 см і пекти при 170 ° С до рожевого кольору (близько 20-25 хвилин).
У каструлі впродовж 15 хвилин заварити цукровий сироп. До охолодженого сиропу додати ром. Всі теплі коржі (2 темних і 1 світлий) просочити.
Підготувати крем: збити жовтки з цукровою пудрою і крохмалем, вимішати окремо з 100 мл холодного молока. Решту молока (400 мл) довести в каструлі до кипіння, додати жовткову масу і, злегка помішуючи, варити, поки не загусне. Збити розм’якшене вершкове масло з ванільною есенцією і завареною масою. Частину крему відділити і перемішати в ній дрібно нарізані банани, додати лимонний сік.
У роз’ємну тортівницю з фольгою викласти один темний корж, змастити його половиною крему з бананами, потім світлий корж, крем з бананами і темний. Прикрасити збитими вершками (з цукровою пудрою та просіяним какао). Поверхню торта посипати шоколадом.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера