Вівторок, 25 червня 2024
• Сергій Притула просить про донати на свій день народження • Помер лідер дисидентського руху з Тернополя Дем’ян Чернець • У Тернополі відбулася зустріч із родинами загиблих бійців бригади «Лють • Пережила трагедію операції “Вісла”: довгожителька з Тернопільщини святкує 100-літній ювілей • Смертельна аварія на Кременеччині: син і батько перекинулись на автомобілі • Із Заліщиків до Києва – на дивані! Винахідник вирушив у тур-збір на потреби ЗСУ • На “Рогатці” в Тернополі облаштували кільцевий рух • «Україна – наш дім»: переселенці знайшли прихисток в соціальному житлі в Чорткові • 1000 доларів хабара – за успішне закінчення навчання у виші Тернополя • Народному хору «Заграва» із Тернополя – 35 років • Замість весілля – похорон. Наречена захисника з Тернополя одягнула білу сукню… • Аварія у Тернополі: автобус врізався в стовп • Волонтери з Бережан зібрали 2,5 тонни макулатури задля донатів • 34 тисячі гривень видурили у пенсіонерки з Тернопільщини • “Пишаємось нашим татом!” Донька захисника з Тернопільщини зворушила привітанням • Шантажували подружжя і вимагали 4 тисячі доларів • “Тонко відчував своїх моделей”. Передчасно обірвалось життя відомого фотографа з Тернополя • “Пришвидшував” виготовлення паспортів: судитимуть чоловіка із Чорткова • Картину Івана Марчука продали за 300 тисяч доларів • Затримали тернополянина, який продав… гранату
Просимо нам осінь та й підсолодити

Опубліковано: 3 Жовтня о 8:00 20


Три ідеї для осіннього чаювання.


Яблучний кекс
450 г яблук, 350 г борошна,
150 мл олії, 170 г цукру, 120 г родзинок, 2 яйця, 1 лимон, 1 пакетик розпушувача для тіста (має бути зазначено на пакуванні «На 500 г борошна»), 1 пакетик ванільного цукру.
Замочити родзинки в теплій воді на 10 хвилин, злити воду. Очищені яблука порізати. Натерти шкірку з лимона на середній тертці, додати її до яблук. До яблук також додати родзинки, скропити соком з половини лимона, перемішати. Міксером добре збити олію з цукром і ванільним цукром, по одному ввести яйця і ще раз добре збити.
Дерев’яною лопаткою вмішати борошно і розпушувач, додати яблука і знову добре вимішати. Тісто виходить дуже густе, важко вимішується, – так має бути.
Перекласти у застелену пергаментом форму і випікати в добре розігрітій духовці 40-45 хвилин при температурі 170°. Розмір і форма на вибір: висока кругла 20-25 см (вийде один високий кекс), прямокутна для кексів 25×11 см (вийде два кекси).
Прикрасити можна за бажанням цукровою пудрою або шоколадною поливкою.

Яблучний пиріг з кремом
360 г борошна, дрібка солі,
0,5 ч. л. розпушувача, 180 г вершкового масла, 1 яйце, 150 г цукру,
2 ст. л. сметани.
Для крему: 350 мл молока, 1 яйце, 2 ст. л. крохмалю, 4 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 4 яблука.
У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль і розпушувач. Додати розм’якшене масло і перетерти з борошном у крихту. Додати яйце, цукор, сметану і замісити тісто. Скотити його в кулю і покласти у холодильник на 30 хвилин.
Приготувати крем. У каструльку збити яйце, додати цукор, ванільний цукор, крохмаль. Вилити туди холодне молоко, перемішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи, і зняти з вогню.
Розділити тісто на дві нерівні частини – одна третя і дві третіх. Більшу частину розгорнути і викласти в роз’ємну форму, формуючи бортики.
Очищені яблука нарізати шматочками. Викласти на тісто, втискаючи їх у нього. Залити яблука гарячим кремом (дуже смачно виходить, якщо крем змішати з подрібненими в крихту горіхами). Частину тіста, що залишилася, розгорнути і нарізати смужками. Викласти смужки у вигляді решітки поверх крему. Розігріти духовку до 180 С і випікати 40-50 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Мафіни з грушами
200 г борошна,100 г вершкового масла, 2 яйця, 6 ст. л. цукру,
15 г розпушувача, 2 груші, чверть чайної ложки меленого імбиру, третина чайної ложки меленої кориці.
Для приготування такого варіанту мафінів найкраще підійдуть щільні і не дуже соковиті груші. Можна випікати їх також з яблуками.
Розтопити в мисці вершкове масло, трохи охолодити, додати яйця і цукор, ретельно перемішати. Додати борошно, розпушувач, мелену корицю, імбир, перемішати тісто до однорідної консистенції. М’якоть груш нарізати дрібними кубиками, акуратно вмішати їх у тісто.
У силіконову форму вкласти паперові формочки для запікання мафінів і залити тісто приблизно на три чверті, оскільки воно підніметься в процесі випікання. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готові мафіни дістати з форми і залишити охолонути.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Особливості гральних автоматів в онлайн казино на гривні парік 24...


Рубрика: Опубліковано: о 15:49


Відомий телеведучий та волонтер Сергій Притула з Тернопільщини нині святкує день народження...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:21


Відійшов у вічність тернополянин Дем’ян Іванович Чернець - громадсько-політичний діяч, колишній політв’язень, що зазнав репресій за участь у боротьбі за незалежність України у XX столітті, заступник голови Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:12


Аби підтримати родини загиблих бійців об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють» на зустріч з ними прийшли заступник командира бригади «Лють» В’ячеслав Вусінський, начальник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко та виконувач обов'язки голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Важинський...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:05


21 червня свій 100-річний ювілей святкує мешканка с.Долина Теребовлянської громади Пелагія Іванівна Козачок...


Рубрика: , , Опубліковано: о 8:54



Теми дня
22 Червня
21 Червня
20 Червня
19 Червня
17 Червня