«… І я там був, коропа їв, рибною юшкою запивав, паельєю закушував, — десь, мабуть, так зможуть гордо розповідати учасники та гості відомого у краї фестивалю «Короп-фест», який цьогоріч «поміняв прописку» і вперше відбуватиметься у Тернополі. Раніше, аби скуштувати «коропа по-коропецьки», доводилося їхати… звичайно ж, у Коропець на Монастирищину, де, власне, у попередні роки і відбувався фест, але цьогоріч «гора прийшла до Магомета»…
Фестивалю, пояснюють організатори, стало затісно у його попередньому форматі і він переїхав до Тернополя — «себе показати, людей подивитися…». А подивитися (посмакувати, потанцювати, подрайвувати…) буде чимало!
Дійство триватиме у парку ім. Т.Шевченка упродовж аж чотирьох днів – з 6 до 9 липня. Ще з назви фестивалю стає зрозуміло, що «правитимуть бал» тут рибні смаколики: паелья з риби, фарширована скумбрія, короп печений, рибна юшка з білими грибами… Усі охочі можуть брати з собою записники і занотовувати ексклюзивні рецепти приготування страв з риби або ж за бажанням можуть почастувати фестивальний люд власноруч приготовленими делікатесами.
І, звісно ж, за «мейнстримною» тернопільською традицією, фестиваль не обійдеться без нового гастрономічного рекорду: приготування 3000 літрів рибної юшки в одному величезному казані, якою безкоштовно частуватимуть усіх охочих. Тож, якщо вам на попередніх фестивальних гуляннях не вистачило рекордної ковбаси, шпундри чи «вишиванки», — юшки наїстеся вже точно! А зафіксує рекорд представник Національного реєстру рекордів України. Але на цьому рекорди не завершуються: рекордним обіцяє бути і запуск небесних ліхтариків! На «десерт» — видовищне вогняне шоу й open-air у межах святкування Івана Купала. Музичною ж програмою фестивалю передбачені виступи гуртів OT VINTA, “308”, “Медовий полин”, Gloria Band, “Шосте Чуття” та ін.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: «Короп-фест», Тернопіль, фестиваль