Четвер, 21 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Рецепти до посту: 5 ідей для страв з квасолі

Опубліковано: 5 Квітня о 9:00 366


Кому смакує квасоля - готуйте вже.


Салат із заморожених овочів
700 г замороженої броколі, 700 г замороженої зеленої квасолі, 400 г шампіньйонів, 50 мл оливкової олії, сік з половини лимона, 50 мл води або розсолу з грибів, 2-3 зубці часнику, за смаком сіль, суміш італійських трав або інших будь-яких улюблених.
Заморожені овочі відварити у підсоленій воді. Варити не дуже довго, бо вони готуються швидше, ніж свіжі. Мариновані шампіньйони нарізати половинками. Змішати інгредієнти для заправки: воду або розсіл, олію, сіль, лимонний сік і приправи. Змішати заморожені овочі з грибами та полити заправкою.

Квасоля з овочами
1 склянка квасолі, 300 г шампіньйонів, 3 цибулини, 2 морквини, 1 болгарська перчина, томатна паста, сіль, перець, олія за смаком.
Відварити до готовності квасолю. Гриби почистити, порізати тонкими скибочками і обсмажити на олії. На іншій сковорідці обсмажити до прозорості нарізану півкільцями цибулю. Додати потерту на великій тертці моркву і нарізаний смужками перець. Додати томатну пасту за смаком. Коли овочі готові, додати квасолю, гриби, сіль та перець і протушкувати ще кілька хвилин. Страва смакує і теплою, і холодною.

Квасоля, тушкована з грибами
1 склянка білої квасолі, 200 г лісових відварених грибів (якщо нема – будь-які), 2 цибулини, олія, кріп, петрушка, перець чорний мелений, соєвий соус, борошно за смаком.
Щоб приготувати квасолю з грибами, найкраще використовувати відварені й заморожені білі гриби. Якщо ж їх немає, можна використовувати печериці, попередньо відваривши їх впродовж 10-15 хвилин.
Попередньо потрібно замочити квасолю – хоча б на 6 годин. Потім відварити її до готовності. Гриби нарізати великими шматками, цибулю – великою соломкою.
У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажити в ній цибулю до гарного золотистого кольору. Смажити треба на великому вогні і без кришки, часто перемішуючи, щоб цибуля обсмажилася рівномірно. Додати до цибулі гриби і обсмажувати ще 5-6 хв., постійно помішуючи.
Додати до обсмажених грибів і цибулі відварену квасолю. Поперчити і зовсім трошки посолити, оскільки основна сіль буде додаватися з соєвим соусом. Додати пів склянки гарячої води і тушкувати все під кришкою на слабкому вогні 15 хвилин.
Приготувати соус: у горнятку змішати 1 ст. л. борошна і 1-2 ст. л. соєвого соусу, розвести невеликою кількістю кип’яченої води. Соєвий соус досить солоний, тому, швидше за все, додатково солити страву більше не доведеться. Залити квасолю соусом, добре перемішати і тушкувати на маленькому вогні до 10 хвилин. Якщо ж усе-таки треба, додатково посолити і поперчити. Готову квасолю з грибами розкласти у тарілки і посипати дрібно посіченою зеленню.

Квасоля, тушкована в сметані
2 скл. квасолі, 1 скл. сметани, 1 цибулина, сіль, перець, лавровий листок, інші приправи за смаком.
Попередньо замочену квасолю відварити до м’якості. Коли буде майже готова, посолити. У глибоку сковорідку влити трохи олії й обсмажити порізану цибулину. Додати відварену квасолю, можна разом із рідиною, в якій вона варилася (якщо її не надто багато). Додати туди сметану і приправи: перець, сіль, улюблені спеції. Тушкувати близько 15 хвилин. Якщо потрібно, долити рідини. Подавати гарячою.

Паштет з квасолі і тунця
1 склянка вареної білої квасолі, 1 маленька банка консервованого тунця, 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. соку лимона, сіль, перець чорний мелений за смаком.
У чашу від блендера помістити квасолю, тунець, оливкову олію і змолоти в пюре, додати трішки солі, свіжозмеленого перцю, соку лимона та ретельно перемішати. Подавати з грінками або з лавашем.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада