Салат з пекінської капусти і болгарського перцю
300 г пекінської капусти, половинка болгарської перчини, 2 невеликих огірки, великий пучок різної зелені (цибуля, петрушка і кріп), 5 варених перепелиних яєць, 2 ст. л. оливкової олії, щіпка солі, кілька крапель яблучного оцту.
Нашаткувати капусту і викласти її в салатник, потім нарізати соломкою половинку болгарської перчини та огірок, зелень дрібно посікти та додати в салат. Заправити оливковою олією, злегка посолити і за бажанням для кислинки додати трохи яблучного оцту або лимонного соку, добре перемішати.
Салат «Цезар» з пекінською капустою
200 г курячого філе, 300 г
пекінської капусти, 100 г твердого сиру, 80 г домашніх сухариків, 2 ст. л. домашнього майонезу, 1 зубець часнику, 0,5 пучка зелені, 0,5 лимона.
Зварити м’ясо і дати йому охолонути. Розділити м’ясо вздовж на шматочки. Тонко нарізати капусту, помідори – часточками, сир дрібно натерти.
Змішати вичавлений часник, майонез, сік лимона, а також посічену зелень, потім усі готові продукти з сухариками, заправити соусом і відразу подавати на стіл.
Салат з пекінської капусти з тунцем
1 банка консервованого тунця в олії, 6-7 листків пекінської капусти, 7-10 перепелиних яєць, 100 г твердого сиру, 150 г білого хліба, 3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, 1 великий зубець часнику, 50 г пармезану, суміш перців, сіль за смаком.
Заздалегідь приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, лимонний сік, суміш мелених перців, подрібнений часник і сіль. Пекінську капусту нашаткувати, перекласти в миску для подачі салату, полити більш як половиною заправки і перемішати.
Викласти сир, нарізаний кубиками, зверху на капусту. Наступним шаром розподілити консервований тунець. Полити сухарики заправкою, що залишилася, і додати до салату. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл і викласти зверху на салат. Наприкінці посипати все тертим пармезаном і подати страву до столу.
Салат з пекінської капусти і курки
400 г пекінської капусти, 1 болгарська перчина, 300 г курячого філе, майонез або сметана, сіль за смаком.
Відварити куряче філе впродовж 20 хвилин в підсоленій воді. Повністю охолодити і нарізати філе кубиками.
Пекінську капусту помити, обсушити і порізати досить тонкими смужками. Викласти в глибоку миску. Додати порізані смужками куряче філе та болгарську перчину. Заправити майонезом або сметаною, посолити за смаком і перемішати.
Салат з пекінської капусти і кукурудзи
1 невелика пекінська капустина, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 морквина, пучок зеленої цибулі та кропу, сіль за смаком.
Пекінську капусту промити, розрізати уздовж на дві половини і нарізати шматочками. Моркву натерти. Дрібно порізати зелену цибулю і кріп, за бажанням можна додати іншу зелень. У миску скласти капусту, злегка потиснути руками. Додати зелень і кукурудзу.
Заправити можна по-різному: оливковою олією, гірчично-медовим соусом або ж просто лимонним соком. Головне – заправляти салат з пекінської капусти безпосередньо перед подачею.
Джерело: НОВА Тернопільська газета