Субота, 14 грудня 2024
• Помер викладач ЗУНУ Віталій Мельник • Як запобігти вербуванню дітей ворожими спецслужбами? • Смертельна аварія біля Смиківців: загинула 45-річна жінка • «Будьте й надалі для нашого народу світильником Божої правди», — глава УГКЦ до владики Василя Семенюка з нагоди ювілею • У Тернополі господарі викинули собаку з четвертого поверху • Російська ракета пошкодила промисловий об’єкт на Тернопільщині • За замах на замовне вбивство зловмисникові загрожує до 15 років ув’язнення • «Допомагаємо тим, у яких війна забрала все…» У Тернополі провели благодійну акцію для переселенців • У День волонтера понад 30 тернополян здали кров для фронту • «Прийняв із послуху нашого Синоду бути слугою Христовим”. У Тернополі відбулася інтронізація архиєпископа Теодора Мартинюка • Головну ялинку в Тернополі засвітила донька Героя Тараса Петришина • «Дівчина з обкладинки» у селі під Тернополем: 2 мільйони американців дивляться, як живе українська хуторянка • Іван Яцків загинув від обстрілу ворога на Сумському напрямку • У Тернополі відзначили волонтерів, які допомагають українським захисникам • Виписали з лікарні двох дітей, які отруїлися грибами у Копичинцях • Підпалили приміщення сільської ради біля Тернополя на замовлення… спецслужб росії • 12-річний хлопчик потрапив під колеса автомобіля • “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини
Розвантажуємося! ТОП-5 салатів з пекінської капусти

Опубліковано: 30 Січня о 8:00 1754


Готуємо на вихідних - легке і смачне.


Салат з пекінської капусти і болгарського перцю
300 г пекінської капусти, половинка болгарської перчини, 2 невеликих огірки, великий пучок різної зелені (цибуля, петрушка і кріп), 5 варених перепелиних яєць, 2 ст. л. оливкової олії, щіпка солі, кілька крапель яблучного оцту.
Нашаткувати капусту і викласти її в салатник, потім нарізати соломкою половинку болгарської перчини та огірок, зелень дрібно посікти та додати в салат. Заправити оливковою олією, злегка посолити і за бажанням для кислинки додати трохи яблучного оцту або лимонного соку, добре перемішати.

 

 

Салат «Цезар» з пекінською капустою
200 г курячого філе, 300 г
пекінської капусти, 100 г твердого сиру, 80 г домашніх сухариків, 2 ст. л. домашнього майонезу, 1 зубець часнику, 0,5 пучка зелені, 0,5 лимона.
Зварити м’ясо і дати йому охолонути. Розділити м’ясо вздовж на шматочки. Тонко нарізати капусту, помідори – часточками, сир дрібно натерти.
Змішати вичавлений часник, майонез, сік лимона, а також посічену зелень, потім усі готові продукти з сухариками, заправити соусом і відразу подавати на стіл.

Салат з пекінської капусти з тунцем
1 банка консервованого тунця в олії, 6-7 листків пекінської капусти, 7-10 перепелиних яєць, 100 г твердого сиру, 150 г білого хліба, 3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, 1 великий зубець часнику, 50 г пармезану, суміш перців, сіль за смаком.
Заздалегідь приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, лимонний сік, суміш мелених перців, подрібнений часник і сіль. Пекінську капусту нашаткувати, перекласти в миску для подачі салату, полити більш як половиною заправки і перемішати.
Викласти сир, нарізаний кубиками, зверху на капусту. Наступним шаром розподілити консервований тунець. Полити сухарики заправкою, що залишилася, і додати до салату. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл і викласти зверху на салат. Наприкінці посипати все тертим пармезаном і подати страву до столу.

Салат з пекінської капусти і курки
400 г пекінської капусти, 1 болгарська перчина, 300 г курячого філе, майонез або сметана, сіль за смаком.
Відварити куряче філе впродовж 20 хвилин в підсоленій воді. Повністю охолодити і нарізати філе кубиками.
Пекінську капусту помити, обсушити і порізати досить тонкими смужками. Викласти в глибоку миску. Додати порізані смужками куряче філе та болгарську перчину. Заправити майонезом або сметаною, посолити за смаком і перемішати.

 

Салат з пекінської капусти і кукурудзи
1 невелика пекінська капустина, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 морквина, пучок зеленої цибулі та кропу, сіль за смаком.
Пекінську капусту промити, розрізати уздовж на дві половини і нарізати шматочками. Моркву натерти. Дрібно порізати зелену цибулю і кріп, за бажанням можна додати іншу зелень. У миску скласти капусту, злегка потиснути руками. Додати зелень і кукурудзу.
Заправити можна по-різному: оливковою олією, гірчично-медовим соусом або ж просто лимонним соком. Головне – заправляти салат з пекінської капусти безпосередньо перед подачею.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

17 грудня у Тернополі відбудеться форум «Молодь Ветерани», який стане платформою для об'єднання досвіду та нових ідей...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:17


Академічна спільнота класичного університету Тернополя глибоко сумує з приводу смерті кандидата економічних наук, доцента Мельника Віталія Григоровича...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:12


У Тернопільській обласній військовій адміністрації відбулася спільна нарада поліцейських і педагогів...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:06


ДТП із потерпілими трапилася 12 грудня близько 19:50 в селі Смиківці...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:04


Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав привітав архиєпископа-емерика Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Василя Семенюка з нагоди 50-річчя священничих свячень...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:47



Теми дня
14 Грудня
13 Грудня
9 Грудня