І у кожного кулінара є якийсь невеличкий секрет приготування олів’є. Я вже ділився різними рецептами цього салату, а цього року вирішив приготувати його із запеченими грибами. Вони надають салату дуже оригінального смаку, і якщо ви трохи втомилися від традиційних варіантів олів’є, це саме те, що вам потрібно.
250 г печериць, 1 ст. л. олії, 1 лавровий листочок, 3 горошини духмяного перцю, 400-500 г курячого філе, 4 яйця (відварених накруто),1 банка консервованого зеленого горошку, 4 солоні огірки,
3 картоплини, відварених у кожушках, 2 відварені морквини, домашній майонез, сіль та перець за смаком.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Печериці промийте і протріть паперовим рушником. Перекладіть у форму для запікання, полийте олією і посоліть за смаком. Запікайте в розігрітій духовці 20 хвилин. Дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури.
Картоплю відваріть до готовності в кожушках і очистіть. Наріжте картоплю середніми кубиками. Дві морквини також відваріть до готовності, очистіть від шкірки і наріжте невеличкими кубиками приблизно такого ж розміру, як картопля. Відваріть куряче філе в підсоленій воді, додаючи лавровий лист і запашний перець, протягом 25 хвилин після закипання. Яйця зваріть накруто, охолодіть у воді, очистіть і наріжте їх невеликими кубиками. Готове куряче філе після охолодження наріжте невеликими кубиками, як і овочі.
Запечені печериці наріжте кубиками середнього розміру. Солоні огірки розріжте навпіл, а потім поріжте кубиками. З’єднайте в мисці всі нарізані інгредієнти і додайте консервований горошок.
Приготуйте майонез, використовуючи найпростіший і найсмачніший рецепт домашнього майонезу. Заправте салат майонезом і ретельно перемішайте. Я рекомендую додавати невелику кількість соусу, щоб ви краще змогли відчути смак самого салату. Посоліть і поперчіть за смаком.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера