300 г курячого філе, 3 яйця, 400 г картоплі, 300 г моркви, 200 г маринованих шампіньйонів, цибуля-порей або ріпчаста, сіль, домашній майонез.
Картоплю і моркву відварити до готовності. Остудити, почистити.
Куряче філе відварити до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання). Картоплю і моркву натерти на дрібній тертці. Філе дрібно нарізати. Яйця натерти на дрібній тертці. Гриби дрібно нарізати. Цибулю нарізати півкільцями. Якщо використовуєте ріпчасту цибулю, її необхідно дрібно нарізати, залити окропом на 10 хвилин, потім воду злити.
На дно тарілки (оптимально – діаметром 25 см) викласти шарами: картоплю-гриби-моркву-куряче філе-цибулю-яйця. Кожен шар злегка підсолити і змастити майонезом. Прикрасити салат зеленню.
Домашній майонез
3 жовтки, 150 мл рафінованої олії, 1 ч. л. гірчиці, 5 ч. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Важливий момент: всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Перш ніж відокремлювати жовтки від білків, ретельно вимийте яйця, бажано з харчовою содою.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 200 г майонезу.
Жовтки збити з гірчицею, цукром і сіллю. Акуратно, буквально по чайній ложці, додавати олію, не припиняючи збивати. Коли маса стане однорідною, можна сміливо додати всю олію. Добре збити. Додати сік лимона. Масу ще раз збити. Якщо майонез видасться вам занадто густим, можна додати трохи холодної кип’яченої води і розмішати до однорідного стану.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера