Відома рестораторка і телеведуча Тетяна Литвинова нещодавно перекваліфікувалася у кондитери, створивши власний кулінарний проєкт Sweet Events.
«Торти я оформлюю сама і шаленію від цього процесу, – зізнається Тетяна. – Часто мене запитують: чому торти так дорого коштують? На весілля торт, що розрахований на 100-150 осіб, може коштувати 15-16 тисяч гривень! Ми не рахуємо собівартість суто продуктів, вона ще складається з годин роботи людини, яка виготовляє торт. Така робота вимагає постійно бути на ногах, інколи навіть може боліти спина, тому треба, щоб столи були потрібної висоти. Це дуже кропітка робота! Завжди треба бути відповідно одягненим, адже у цеху доволі прохолодно, але коли ти бігаєш, то не помічаєш цього взагалі».
Першим великим замовленням Sweet Events був торт на весілля балерини Катерини Кухар, що відбулося у вересні. Для Кухар і Стоянова Литвинова створила тришаровий білий торт з білими квітами. «Цей торт коштував близько десяти тисяч гривень, але це був подарунок, – каже Тетяна Литвинова. – Кондитери пекли його цілий день, а я потім ще пів дня декорувала». Окрім торта, Sweet Events приготували на весілля шоколадні тістечка, прикрашені зірочками, та іменні тарталетки: для жінок – з малиною, для чоловіків – з шоколадом.
Тетяна зізнається, що часто випікає солодощі не лише на роботі, а й вдома. «Я обожнюю частувати солоденьким своїх рідних, тому що дуже люблю їх. А до того ж і сама полюбляю ласувати тістечками», – усміхається іменита кондитерка.
Джерело: НОВА Тернопільська газета