Тісто: 200 г борошна, 2 ст. л. какао, 10 г порошку до печива, 100 г цукру, 80 г масла, 1 яйце.
Сир: 1 кг сиру, 4 яйця, 300 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю або 1 пакет пудингу (сметанкового чи ванільного), 1 пакетик ванільного цукру.
Кокосовий крем: 400 мл молока, 150 г цукру, 300 г кокосової стружки, 200 г масла.
Шоколадна поливка: 100 г чорного шоколаду, 3 ст. л. домашньої сметани, 1 ст. л. коньяку. Горішки для прикрашання.
Масло перетерти з борошном, додати решту інгредієнтів, вимісити м’яке тісто і рівномірно розподілити його на деко, вистелене пергаментним папером.
Сир перемолоти, додати збиті з цукром яйця, крохмаль або пудинг і ванільний цукор, гарно перемішати, викласти на тісто і поставити пекти в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин.
Зварити кокосовий крем: до киплячого молока додати цукор і кокосову стружку, зменшити газ і поварити, помішуючи, 15-20 хв. до загустіння. Охолодити і збити з м’яким маслом.
Приготувати помадку: на паровій бані в мисочці розтопити шоколад зі сметаною і коньяком до однорідної консистенції.
На охолоджений сирник викласти кокосовий крем, зверху акуратно залити помадкою. Посипати посіченими горішками. Нехай настоїться кілька годин.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера