Тісто: суха частина – 225 г борошна, 25 г какао, 150 г цукру, 2 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. соли, чверть ч. л. мускатного горіха; рідка частина – 1 яйце, 100 г олії, пакетик ванільного цукру, 180 мл молока, а також 100 г шоколаду.
Крем: 400 г свіжих черешень без кісточок, 220 г масла, 90 г цукру, 25 г крохмалю, 2 ст. л. лимонного соку.
Глазур: 40 г цукру, 30 г вершкового масла, 2 ст. л. молока, 1 ст. л. какао.
Прошарок: кілька столових ложок конфітюру з черешень чи вишень, столова ложка лимонного соку. Потрібні також шоколад і черешні для прикраси.
Для тіста окремо змішати суху і рідку частини. Влити рідку частину в суху, перемішати не до однорідності, тільки поки все борошно не зволожиться. Наприкінці додати посічений шоколад. Випікати в змащеній маслом формі діаметром 20 см при 200 С до готовности, перевірити дерев’яною шпажкою. Потім отриманий корж розрізати на три. Тісто дуже повітряне і крихке, тому, якщо є можливість, краще випікати тричі або ж у трьох формах.
Для крему: черешні подрібнити блендером, додати 10 г цукру, довести до кипіння. Змішати крохмаль з лимонним соком, поступово додати до гарячого пюре і проварити ще хвилину. Збити масло з 80 г
цукру. Змішати з пюре, що охололо.
Для прошарку: змішати конфітюр з лимонним соком.
Для глазурі: все викласти в каструльку, нагріти, постійно помішуючи. Коли всі компоненти добре перемішаються до однорідної маси, поварити ще кілька хвилин. Зняти з плити, дати охолонути до кімнатної температури.
Для прикрашання: шоколад посікти, черешні вимити. Збираємо торт: змастити перший корж конфітюром з лимонним соком, потім кремом, покласти другий корж, знову крем, третій корж і знову крем, боки торта теж змастити кремом. Прикрасити глазур’ю, січеним шоколадом і черешнями.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера