Тюфтельки з квасолі
Три склянки квасолі замочити на ніч. Вранці пропустити через м’ясорубку, додавши велику цибулину. Потерти три великих картоплини і додати їх до квасолевої маси. Посолити, поперчити за смаком. Формувати тюфтельки, смажити у невеликій кількості олії і складати у глибоку каструльку, перекладаючи засмажкою з моркви та цибулі. Залити тюфтельки водою, тушкувати 5-10 хвилин.
Салат «Зелений луг»
400 г шампіньйонів, 1 велика цибулина, 400 г курячого філе, 3 яйця, 100 г чорносливу, 1-2 свіжі огірки, майонез.
Шампіньйони почистити, порізати скибочками і обсмажити на олії з посіченою цибулею. Куряче філе відварити до готовності, яйця — накруто.
Викладати салат шарами, змащуючи кожен майонезом: смажені з цибулькою шампіньйони — посічений чорнослив — дрібно порізане м’ясо — білок яйця, потертий на тертці з великими вічками — порізаний соломкою огірок. Зверху притрусити жовтком і прикрасити зеленню.
Курячі оладки
0,5 кг курячого філе порізати невеликими кубиками. Додати 2 дрібно посічені цибулини. Посолити, поперчити за смаком. Додати також 3 сирих яйця та 3 столових ложки крохмалю (без «чубка»). Ця маса має маринуватися ніч у холодильнику. Наступного дня викладати столовою ложкою, формуючи оладки, на добре розігріту сковорідку з олією і смажити до золотистої скоринки.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера