П’ятниця, 23 лютого 2024
• Молодь з української діаспори передала гостинці дітям українських бійців із Тернопільщини • Син працівниці посольства України у Ватикані воює за рідну землю на Донбасі • На лаві підсудних – міський голова з Тернопільщини • Про Тернопільщину заявили на міжнародній конференції в Швейцарії • Закріпив на автомобілі гумову жінку і дрифтував Тернополем • Чоловік із Теребовлі хотів продати гранату за 2500 гривень • Пробація – можливості для змін • Вдова загиблого Героя народила двійну в день народження чоловіка • “Підбіг і вирвав із рук телефон…” У Тернополі затримали серійного злодія • Не стало тернопільського радіожурналіста Богдана Бекесевича • “УБД є? Квиток є? Де візок поставлю?” Випадок у рейсовому автобусі на Тернопільщині • Чоловікові, який залишив валізу з останками матері в парку, оголосили підозру • Помер дисидент та Герой України Степан Хмара • Інспектор ДСНС на Тернопільщині одержав понад 17 тис грн «відкатів» від підприємців • Понад 1,4 млрд грн податків та 37,7 млн грн на соціальні проєкти: «Контінентал» звітує про показники за 2023 рік • Чоловік із Кременеччини торгував… боєприпасами • Кременеччина втратила на війні трьох Героїв • Понад 18 тисяч гривень хабара: на Тернопільщині затримали працівника лісогосподарського підприємства • Аварія у Тернополі: водій “Пежо” збив дівчину на пішохідному переході • Злякався і вивіз померлу матір у валізі в парк
Смакуй вересень! Три ідеї для осіннього перекусу

Опубліковано: 5 Вересня о 8:49 33


Смакуйте з родиною.


Рататуй
1 кг стиглих, м’ясистих помідорів,
1 середній баклажан, 1 середній кабачок,
3 солодкі перчини, 1 велика ріпчаста цибулина, 3 зубчики часнику, 70 мл оливкової олії, 2, 5 ч. л. солі, прованські трави.
Вимиті і обсушені перці запікати в розігрітій духовці при 200 °С протягом 40 хвилин. Половину помідорів обмити холодною водою, облити окропом і зняти шкірку. М’якоть порізати акуратними кубиками.
Цибулину порізати кубиками і злегка обсмажити (буквально 2-3 хвилини) у невеликій кількості (приблизно 1 ст. л.) оливкової олії. Цибуля не повинна добре просмажитися – вона має ввібрати в себе трохи олії, але залишитися твердою. Смажити до золотистої скоринки або до м’якості не потрібно.
Як тільки цибуля досягне потрібного стану, додати до неї порізані кубиками томати. На середньому вогні залишити овочі томитися хвилин 10. Не закривати їх кришкою і не перемішувати.
Вийняти з духовки запечені перці, відразу покласти в прозорий пакет, щільно закріпити кінці і залишити остуджуватися. Як тільки перці охолонуть, очистити їх від шкірки, видалити насіння і плодоніжку. Порізати перці кубиками і додати до овочів. Продовжувати тушкувати суміш ще 5 хвилин.
Далі вогонь вимкнути, овочеву масу посолити, приправити спеціями та ароматними травами. Додати всі, окрім часнику. Отримана суміш буде соусом до основної страви.
Баклажани, кабачки і залишки томатів порізати кружальцями середньої товщини. Баклажани покласти в окрему ємність і посолити (близько 1 ч. л. солі), потримати їх так 15-20 хвилин, щоб позбутися специфічної для цього овоча гіркоти.
Змішати оливкову олію, 0,5 ч. л. солі з подрібненим часником. У глибоку посудину для запікання вилити соус, зверху розкласти овочі, чергуючи їх одні з одними, і покропити оливковою олією з часником. Можна приправити невеликою кількістю спецій.
Посудину для запікання з овочами щільно обгорнути фольгою і поставити в духовку на 1,5-2 години (при температурі 180ºС). За 20 хвилин до завершення запікання зняти фольгу. До столу рататуй подавати гарячим.
Сливовий пиріг
1,5 склянки борошна, 2 ч. л. розпушувача, 0,75 скл. цукру, 0,25 скл. олії, 1 яйце, 0,5 скл. молока, дрібка солі.
Для начинки і посипки: 500 г слив,
2-3 ст. л. цукру, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. вершкового масла, цукрова пудра.
Змішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. Окремо збити цукор, яйце, олію і молоко. З’єднати і перемішати інгредієнти. Викласти тісто на змащене олією і присипане борошном деко (діаметром 20-23 см). Викласти зверху сливи, розрізані навпіл, злегка вдавлюючи їх у тісто. Посипати цукром і корицею, розкласти зверху маленькі шматочки вершкового масла. Випікати при 180°С 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити і посипати цукровою пудрою.
Яблучні млинці
3 яйця (жовтки відділити від білків), 250 мл вершків 20%, 125 мл молока,
30 г вершкового масла (розтопити), 160 г борошна, дрібка солі, 1 ст. л. цукру,
0,5 ч. л. соди, 0,25 ч. л. оцту (звичайного 9%), 2 середні яблука (почистити, натерти на крупній тертці), олія для змащування пательні для смаження.
Для подачі: 50 г цукрової пудри, 2 ч. л. меленої кориці, мед для поливання млинців.
У глибоку миску помістити: жовтки, вершки, молоко, масло, цукор та оцет. Збити все до однорідності. Додати борошно та соду й ще раз все збити. Білки окремо збити зі щіпкою солі. Додати до тіста терті яблука та збиті білки, обережно мішаючи. Пательню для млинців змастити тонким шаром олії. Ополоником налити тісто в сковорідку, нахиляючи її в різні боки, щоб тісто розтеклося рівномірно. Коли на поверхні яблучного млинця з’являться бульбашки, перевернути на інший бік. Смажити до готовності. Під час смаження час від часу злегка змащувати сковорідку олією.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Члени Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні передали наплічники з подарунками від ровесників з діаспори дітям українських військових із Тернопільщини...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:09


Син працівниці посольства України при Святому престолі у Ватикані Діани Юраш, яка родом із Теребовлянщини, і її чоловіка дипломата захищає Україну в складі ЗСУ...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:32


На Тернопільщині судитимуть міського голову через службову недбалість якого з власності громади вибули землі вартістю понад 850 тис гривень...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 12:14


Про Тернопільщину, а саме - про село Потутори Бережанської громади, заявили у Швейцарії...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:24


Днями Інтернетом ширилося відео, на якому водій BMW закріпив на власному автомобілі гумовий виріб у вигляді оголеної жінки та їздив вулицями міста...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:31



Теми дня
23 Лютого
22 Лютого