І це в той час, коли в кожному супермаркеті та найменшій крамниці морозилки забиті морозивом на різні смаки. Що ж таке надзвичайне пропонують виробники, що мають стільки покупців?
Морозиво ТМ «Полюс» виготовляють на Тернопільщині — у селі Плиска Лановецької громади, а також розвивають виробничі потужності на Збаражчині. Продають морозиво у своїх фірмових кіосках у Тернополі — на проспекті Злуки, на бульварі Данила Галицького, на вулиці Володимира Лучаковського, у Великій Березовиці, а також в інших центрах громад.
«Уже другий рік купую це морозиво — дуже смачне! Знаю, що його виробляють у нашій області, тож швидко доставляють свіже. Сьогодні я купила морозиво «Ромашка» та з солоною карамеллю. Коли приїжджають онуки, беру їм кілограмове — ласують!» — каже тернополянка пані Галина.
«У магазинах часто продають перемерзле морозиво, а тут — свіже. Пломбір їхній — чудовий! Не морожена вода з хімією, не крем, а справжнє морозиво», — додає покупчиня пані Наталя.
«Тут завжди черги. Найбільше мені смакує морозиво «Страчателла» і солона карамель, синові — «Панда». Відчувається, що це справжнє морозиво, а не штучне», — ділиться враженнями пані Зоряна.
До кіоску підходять мами з дітками, вибирають морозиво. Пані Ірина — з сином Матвійком, пані Світлана — з синами Мар’яном і Владиком.
«Ідемо до парку гуляти — заходимо сюди по морозиво. Якось ми купили додому десять штук у морозильну камеру. Син смакував щодня! Нам подобається біле з абрикосовим і полуничним джемом», — каже пані Ірина.
Ціни в кіоску доступні — морозиво ТМ «Полюс» значно дешевше від інших виробників. Якщо в магазинах пломбір у стаканчику вартує в середньому 22 гривні, то тут — 12 гривень. Кілограмова упаковка білого пломбіру в кіоску місцевих виробників коштує 145 гривень, шоколадного — 155 гривень, що значно дешевше від інших розкручених торгових марок.
— Наше морозиво — натуральне, ціни — від виробника. Маємо різний асортимент, кожен вид морозива — смачний, — розповідає помічниця продавця Тетяна Цьолків. — Біля кіоску від ранку до вечора — черги. Особливо багато покупців після робочого дня, коли люди повертаються додому. Серед дня в спеку замовляють коктейлі. «Ми у вас вперше. Нам казали, що тут дуже добре морозиво. Порекомендуйте щось…» — просять. У нас щодня свіжий товар, люди часто ящиками купують».
Журналісти «НОВОЇ…» поспілкувалися телефоном із власником цеху з виробництва морозива ТМ «Полюс» Віктором Гуменюком.
«Зараз війна, тож всі українці спрямовують сили для перемоги. Морозиво — це маленька радість для дітвори, можливість відчути дитинство, — зазначив пан Віктор. — Краянам смакує наше морозиво, бо воно натуральне — з молока. Починали ми своє виробництво на Лановеччині, звідки родом, а тепер перебираємося на Збаражчину. Непросто вести бізнес під час війни, адже коливається валютний курс, від якого ми всі залежні. Закуповуємо за кордоном пакувальний матеріал, тому відчуваємо певні труднощі. Проте помалу все подолаємо, головне, щоб чимскоріше настав мир в Україні».
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: морозиво, Тернопіль