Дорогі жінки, потіште своїх козаків на свято Покрови стравою за рецептом від легендарної Дарії Цвек, котру справедливо вважають королевою галицької кухні. Краянці з чорносливом – дуже проста та водночас надзвичайно смачна і вишукана страва, адже, як відомо, все геніальне просте, і кухні це стосується безпосередньо. Смачного вам свята!
Краянці з чорносливом
700 г свинячої м’якоті (полядвиці), 2-3 цибулини, 200 г сушеного чорносливу, зубець часнику, сіль, перець, борошно, зелень петрушки.
Свинину нарізати впоперек волокон на тонкі порційні шматочки, відбити сікачем, посипати розтовченим часником, залишити на годину, тоді посолити, поперчити, обкачати у борошні. Обсмажити з обох боків, скласти в гусятницю, перекласти цибулею, нарізаною півплястерками, влити трохи води, додати чорнослив і тушкувати до готовності.
Для поліпшення смаку замість води можна влити білого десертного вина.
Подавати на круглому полумиску, посередині викласти чорнослив, политий соусом, навколо викласти шматки м’яса. Зверху посипати зеленню петрушки.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера