Субота, 05 липня 2025
• 5 кілограмів! У Бучачі народився хлопчик-богатир • Назавжди 26. Обірвалося життя захисниці Галини Лащик із Бучацької громади • Три випускниці з Тернополя отримали 200 балів на НМТ • Двоє захисників із Тернопільщини повернулися з полону • Секретаря Зборівської міської ради підозрюють у вимаганні “відкату” у ветеранів • У червні Тернопіль придбав військовим обладнання на 14 мільйонів гривень • Обірвалося життя працівника Тернопільського національного педагогічного університету • Трагедія на Кременеччині: водій в автомобілі потонув у ставі “Королівський” • Вбивство у Почаєві: завдав знайомому кілька ударів ножем • Скульптуру Архистратига Михаїла встановили на Монастирищині • 50 троянд – для Чорткова: діти з прифронтових територій висадили клумбу • На Зелені свята на Тернопільщині пройшла гроза із градом • Повернуть храмові історичне обличчя. На Тернопільщині реставратори виявили унікальний розпис • У підземеллі Бережанського замку невдовзі оживе… минуле • У Ланівцях відкрили “Соляну вежу”, яка не має аналогів в Україні • Діти загиблих Героїв можуть безкоштовно відвідувати атракціони в Тернополі • Танцювальний колектив із Тернополя переміг на міжнародному фестивалі у Туреччині • У Кременці зустрінуть воїна Назара Вашкевича, який повернувся з полону • Тернополян просять не доторкатись уламків безпілотників і ракет • Росія вдарила по Тернополю “Калібрами” і “Шахедами”
Справжнім чоловікам на Покрову від королеви галицької кухні

Опубліковано: 14 Жовтня о 16:00 157


Краянці з чорносливом – дуже проста та водночас надзвичайно смачна і вишукана страва, адже, як відомо, все геніальне просте, і кухні це стосується безпосередньо.


Дорогі жінки, потіште своїх козаків на свято Покрови стравою за рецептом від легендарної Дарії Цвек, котру справедливо вважають королевою галицької кухні. Краянці з чорносливом – дуже проста та водночас надзвичайно смачна і вишукана страва, адже, як відомо, все геніальне просте, і кухні це стосується безпосередньо. Смачного вам свята!

Краянці з чорносливом

700 г свинячої м’якоті (полядвиці), 2-3 цибулини, 200 г сушеного чорносливу, зубець часнику, сіль, перець, борошно, зелень петрушки.

Свинину нарізати впоперек волокон на тонкі порційні шматочки, відбити сікачем, посипати розтовченим часником, залишити на годину, тоді посолити, поперчити, обкачати у борошні. Обсмажити з обох боків, скласти в гусятницю, перекласти цибулею, нарізаною півплястерками, влити трохи води, додати чорнослив і тушкувати до готовності.

Для поліпшення смаку замість води можна влити білого десертного вина.

Подавати на круглому полумиску, посередині викласти чорнослив, политий соусом, навколо викласти шматки м’яса. Зверху посипати зеленню петрушки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Вага новонародженого – 5 кілограмів, а ось зріст 60 сантиметрів...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:53


Бучацька громада з глибоким сумом повідомляє про важку втрату — передчасно відійшла у вічність солдат взводу охорони Галина Йосифівна Лащик...


Рубрика: , Опубліковано: о 19:40


У Тернополі одразу кілька випускниць здобули найвищий результат на національному мультипредметному тесті - 200 балів...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


Ще двоє наших воїнів повернулися додому із російського полону...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:41


На Тернопільщині розгоряється скандал довкола дій секретаря Зборівської міської ради...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:23



Теми дня
5 Липня
4 Липня
3 Липня
26 Червня