Вівторок, 13 травня 2025
• «Це спосіб самоствердження нації». Тернопільський гвардієць – про фронт і мотивацію боротися • «Квітник Матері»: у Тернополі висадили квіти в пам’ять про загиблих воїнів • Як у Тернополі розподілили маршрути між перевізниками? • Сергій Притула отримав відзнаку «Почесний громадянин Збаража» • Воїн із Тернопільщини приїхав з фронту, щоб одружитися з коханою • Родини Героїв відвідали історичні місця Тернопільщини • У Кременці вирвали та виламали знаки дорожнього руху • “Відчуваємо, що Папа Лев XIV буде Папою миру для зболеної війною України», – Блаженніший Святослав • Відійшов у вічність знаний працівник “Тернопільводоканалу” • Мельника Олександра із Гусятина нагородили “Золотим хрестом” • Завербовані російським “куратором” тернополяни підпалили автомобіль військового • Кардинали не обрали Папу в перший день конклаву • 21-річну жінку з Тернопільщини підозрюють у вбивстві дитини • Чоловік із Чортківщини пропонував поліцейським 500 доларів хабаря • Молодь із Донеччини побувала у Марійському духовному центрі в Зарваниці • Багатодітна сім’я з Аргентини переїхала жити в Україну, щоб підтримати українців у час війни • Тернопільські поліцейські затримали ділка, який намагався заробити на військовому • Пропонував поліцейським 15 тисяч гривень хабаря • 39-та річниця Чорнобильської трагедії: тернопільські поліцейські вшанували пам’ять жертв та ліквідаторів аварії • У Кременці провели акцію на підтримку зниклих безвісти і полонених захисників
Страви — відомі, смак — новий

Опубліковано: 10 Грудня о 15:09 80


Курячі ніжки в сметанному маринаді.


1-1,3 кг курячих гомілок, 1 склянка доброї збираної сметани, 1 лимон, 4 зубці часнику, петрушка за смаком, 0,5 ст. ложки сухого орегано, 2 ст. л. олії, 0,5 ч. л. солі, перець чорний мелений за смаком.

Приготування сметанного маринаду розпочинаємо з лимона. Лимон треба ретельно промити під проточною водою, обтерти кухонним рушником і в окрему тарілочку натерти цедру на тертці з маленькими отворами.  Тепер треба вичавити сік з лимона. Достатньо 1 столової ложки.

Петрушку дрібно посікти. Часник теж дрібно порізати. У миску викласти сметану, орегано, лимонний сік з цедрою, часник, олію, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. Додати петрушку і знову перемішати столовою ложкою.

Курячі гомілки ретельно промити під холодною проточною водою. Викласти їх у пакет з міцного поліетилену і акуратно, допомагаючи собі столовою ложкою, перелити маринад. Щільно закрутити пакет і кілька разів перемішати вміст, щоб маринад рівномірно покрив всі  курячі гомілки. Покласти пакет з куркою в холодильник маринуватися хвилин на 30.

Духовку розігріти до 180 градусів, розкласти ніжки у форму для запікання. Запікати м’ясо до готовності приблизно 45-60 хвилин. За цей час курочка повинна повністю запектися і вкритися красивою рум’яною скоринкою. Найбільше смакує теплою.


Деруни з шинкою та сиром

6 картоплин, 1 цибулина, 200 г шинки або вашої улюбленої ковбаси, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 4 ст. л. борошна, пучок кропу, олія для смаження, сіль, перець чорний мелений за смаком.

Цибулю, картоплю, шинку і сир натерти на тертці з великими вічками. Додати яйця, борошно, посічений кріп. Посолити, поперчити, добре перемішати. Викладати масу на добре розігріту сковороду з допомогою ложки, надаючи їй форму оладок. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною.


Відбивні, запечені у соусі

700-800 г свинячої або яловичої вирізки, 100 г збираної сметани, 2 зубці часнику, 1 ст. л. приправи хмелі-сунелі, сіль за смаком.

Приготувати часниково-сметанний соус: додати до сметани подрібнений часник, хмелі-сунелі, трохи солі і все перемішати. Приправа хмелі-сунелі в цьому соусі відіграє вирішальну роль: саме вона надає пікантного смаку відбивним і замінювати її чимось іншим не варто.

Помити м’ясо і порізати поперек волокон на шматки завширшки не більше 1,5 см. Відбити з обох боків. Покласти відбивні на антипригарне деко або ж деко, встелене пергаментним папером, а ще краще — на силіконовий килимок. Змастити зверху кожну відбивну соусом. Запікати м’ясо в духовці при 180 С приблизно 30-40 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

Андрій – військовослужбовець Тернопільського підрозділу Національної гвардії України...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:42


15 травня з 10:00 год до 14:00 год у Тернополі, Кременці та Чорткові відбудеться Національний ярмарок вакансій...


Рубрика: , , Опубліковано: о 21:33


У Тернополі на центральній алеї бульв. Тараса Шевченка висадили квіткові композиції разом із матерями та дружинами загиблих Героїв...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:56


У Тернополі за результатами конкурсу визначено перевізників пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на наступні три роки...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Відомий телеведучий та волонтер Сергій Притула днями відвідав рідний Збараж, звідки він родом...


Рубрика: , , , , Опубліковано: о 21:28



Теми дня
11 Травня
10 Травня
9 Травня
8 Травня