Неділя, 19 травня 2024
• “Працювала з нами 40 років”. Відійшла у засвіти секретарка Тернопільського міськрайонного суду • Інеса Сакалюк з Борщівщини творить чорні вишиванки на знак жалоби за чоловіком • “Життя обірвалось, мов тоненька ниточка”. Раптово померла студентка тернопільського вишу • Подружжя з Кременеччини взяло на виховання двоє дітей • «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі • Що робити, якщо посвідчення УБД втрачене чи пошкоджене? • Як покарали суддю з Чорткова, який закрив справу щодо смертельної ДТП? • У Чортківській лікарні провели складну операцію на черепі в важкопораненого захисника • Вісім аварій, троє загиблих… За вихідні на Тернопільщині трапились смертельні ДТП • Найдорожчий лот – тубус із зображенням Чорткова. На Тернопільщині провели благодійний аукціон • Тернополянин був свідком аварії і потрапив під колеса іншого автомобіля • Єпископ і капелан о. Володимир Фірман отримав нагороду за волонтерство • «Привіт, позич гроші». Жінка з Тернопільщини втратила понад 12 000 гривень • Антонові назавжди 25 років, Віктору – 35. На Тернопільщині зустріли двох загиблих Героїв • На Тернопільщині розпочалась найбільша в Україні теренова гра «Гурби-Антонівці» • Переселенці відвідали музей та легендарний хутір на Тернопільщині • У Тернополі «вар’яти» презентують нову гумористичну програму • Господарство на Тернопільщині не використовує штучних добрив та хімікатів • Величезний великодній кошик встановили у Заліщиках • У Тернополі нацгвардійці поклали квіти до меморіалу жертвам сталінських репресій
Так смакує літо!

Опубліковано: 26 Липня о 10:00 50


Пропонуємо читачам рецепти літніх смачних страв і десерту.


Салат «Смак літа»
Салат смачний, не обтяжений майонезом, підійде і на щодень, і на святковому столі матиме смачний і ефектний вигляд.
7-8 листочків салату, 2 середні огірки, 4 невеликі помідори, 1 болгарська перчина, 2 варені яйця.
Для сирних кульок: 200 г домашнього сиру, 1 ст. л. сметани (якщо сир сухий – то 2 ложки), 1-2 зубці часнику, сіль за смаком, кілька гілочок свіжого кропу.
Листя салату вимити, порвати руками, викласти на тарілку.
Сир розім’яти виделкою, додати сметану, часник, пропущений через часникодавку, посолити. Вимішати, сформувати невеликі кульки, обкачати у дрібненько нарізаному кропі.
Заправка для салату: 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. соняшникової олії,
2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. меду, 1 зубчик часнику, пропущеного через часникодавку, сіль, перець за смаком. Все добре змішати.
Овочі гарно нарізати і довільно викласти на листя салату, полити заправкою, викласти четвертинки яєць і сирні кульки.
Салат треба відразу подавати до столу.
Овочева запіканка
Ця страва має цілковите право називатися літнім смаколиком, адже в ній поєднується велике розмаїття овочів.
Пів качанчика броколі, 4 великі печериці, 1 цибулина, пів болгарської перчини,1 помідор, пів невеликого кабачка, 4 яйця, 100 г фети, 100 мл молока, зелень, сіль, перець за смаком.
Броколі окремо припустити 5 хв. На сковороду налити 1-2 ложки олії, викласти нарізану кільцями цибулю, до неї додати нарізаний кубиками перець, далі – кабачок півкільцями і насамкінець гриби. Протушкувати 5 хв., посолити.
У форму, змащену маслом чи олією, викласти суцвіття броколі, нарізану фету, протушковані овочі. Гарно розрівняти по всій формі.
Залити все збитими яйцями з молоком. До яєчної суміші додати посічений кріп, трохи сушеного часнику, чорний мелений перець і злегка підсолити. Зверху викласти кільця помідорів. Запікати у розігрітій до 180 С
духовці до готовності.
Варіанти начинок можуть бути найрізноманітнішими за вашим смаком. До начинки сміливо можна додавати філе куряче, а до заливки – тертий твердий сир. Молоко також можна замінити на вершки чи сметану.
Торт «Шоколадна вишня»
Якщо вам захотілося водночас чогось шоколадного і не надто солодкого, то потіште себе й рідних «Шоколадною вишнею»: пробуєш шматочок зверху – кисленька вишня з легким присмаком коньяку в вершках і шоколадні коржі, що тануть у роті, далі всерединці відчуваєш смак абрикосового джему з шоколадним кремом, а пізніше горіховий крем розпливається в шоколадному смаку.
Тісто: 2 яйця, 100 г цукру, 2 ст. ложки меду, 500 г борошна, 100 г какао, 1 ч. л. соди, 1 ст. л. оцту, 100 мл коньяку,
300 г масла.
Залити 2 жмені вишень коньяком на годину.
Приготувати «мокру» частину торта: міксером збити яйця, оцет, коньяк, злитий з вишень, цукор, мед.
«Суха» частина торта: окремо в посудині змішати какао, соду, борошно перетерте з маслом.
З’єднати «мокру» і «суху» частини. Замісити тісто і покласти на пів години в холодильник. Потім розділити його на 8 кульок.
На пергаменті тоненько розкачати тісто, вирізати тарілкою круг 20 см. Випікати кожен корж 5-7 хвилин у розігрітій духовці.
Крем (заварний): 2 яйця, 4 ст. ложки крохмалю і 100 г цукру збити міксером і вливати поступово, збиваючи, пів літра киплячого молока. Цю суміш поставити на водяну баню і продовжувати збивати міксером, поки не загусне.
Коли вистигне, міксером збити з 300 г масла кімнатної температури.
Ділимо весь крем на три частини: крем + мелені горіхи, крем + тертий чорний шоколад, крем + 4 ст. ложки збитих вершків + вишні, вимочені в коньяку.
Збір торта «Шоколадна вишня»: корж + горіховий крем + корж + горіховий крем + корж + шоколадний крем + корж + шоколадний крем + корж + абрикосовий джем (або будь-який ваш улюблений) + корж + вершковий крем з вишнями + корж + вершковий крем з вишнями + корж + вершковий крем + тертий чорний шоколад.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Сьогодні, 17 травня, на 60 році життя передчасно пішла у засвіти старша секретарка Тернопільського міськрайонного суду Ольга Козачок....


Рубрика: , Опубліковано: о 11:34


Родина Інеси Сакалюк з Тернопільщини зберігає як реліквію чорні борщівські вишиванки своїх предків...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:51


Раптово обірвалося життя студентки факультету філології і журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка Оксани Олійник...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:02


Подружжя Ірина та Віталій Юзюки із Великодедеркальської громади Кременецького району, що на Тернопільщині, взяли на виховання двох діток - 12-річну дівчинку і 14-річного хлопчика...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00


«Контінентал Фармерз Груп» закінчила посадку картоплі та завершила посів ярих культур на своїх полях...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:02



Теми дня
17 Травня
15 Травня
14 Травня
13 Травня