Субота, 27 липня 2024
• “Її пісні були наповнені теплом і ніжністю, так само, як і її душа”. Обірвалось життя співачки Ірини Музики • Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон • Прапор передали синові. Шумщина попрощалась із Героєм Миколою Пичулюком • Митрополит Епіфаній закладе капсулу під меморіальний комплекс у Лішні • У службовців ТЦК Тернопільщини вилучили 1,8 млн грн, 82000 євро і 96000 доларів • Викрав у знайомого банківську картку і зняв 40 тисяч гривень кредиту • Із серпня у Тернополі подорожчає проїзд у громадському транспорті • На Монастирищині два брати відкопали на городі дзвін XIIX століття • У Збручі на Тернопільщині масово загинула риба • За сприяння в складанні іспиту з водіння взяв 12 тисяч гривень • У готелі в Тернополі військовий застрелив прикордонника • Мамині вишиванки передала до музею в Залізцях • Надії було лише 24. Обірвалось життя поліцейської з Тернопільщини • Олександра Криницького призначили представником уповноваженого з прав людини в Тернопільській області • 20 тисяч кал – на городі у Василя Романчака із Теребовлянщини • Землю накрила магнітна буря червоного рівня • У рідному селі Романа Купчинського на Зборівщині відновлюють музей • У Великій Березовиці вшанують загиблих Героїв • Вбивство Ірини Фаріон: деталі замаху та версії слідства • Працівниця “Тернопільводоканалу” творить дивовижні речі з бісеру
Тарас Ковальчук: «Карантин потрібен, але я проти подвійних стандартів»

Автор: Опубліковано: 1 Травня о 12:11 63


«НОВА…» поцікавилась у тернополян, як карантин позначився на їхньому житті, бізнесі.


Тарас Ковальчук, бізнес-консультант старотарнопільської ресторації «Леліва» і клубу-ресторану «Лисий»

— Карантин потрібен, щоб не допустити поширення вірусу, але я проти подвійних стандартів щодо запроваджених обмежень. Якщо дозволяють торгувати кавою у McDonald’s і на заправках, то треба дозволяти й в інших торгових точках. Якщо відкритий «Епіцентр», то мали б працювати й інші будівельні магазини. Якщо в продуктовий магазин впускають по одній людині на десять квадратних метрів, то є багато інших бізнесів, які можуть забезпечити аналогічні умови. Чому, скажімо, у спортзалі не можуть займатися по кілька осіб? Правила мають бути однакові для усіх, а не дискримінуючі.

Ситуація в бізнесі нині критична — повна непрогнозованість. Сфера послуг — у найгіршому стані. Зважаючи на ситуацію в світі, очікувати на швидке поліпшення не варто. Але перечекати чи пересидіти карантин не можна, потрібно шукати шляхи виходу з кризи. Туризм уже подолав стан шоку, наразі проводимо велику кількість онлайнефірів, майстеркласів. Туристична галузь (проживання, транспорт, харчування, екскурсії, розваги) абсолютно зупинилася, а вона приносила від

7 до 10 % ВВП, країна зазнає великих втрат. Ресторанна справа навіть у містах-мільйонниках завмерла. Мізерні заробітки ресторації отримують хіба що з доставки їжі додому, але на це низький попит. Ресторації, які я консультую, не здійснюють доставки, оскільки в нинішніх умовах це збитковий напрямок. Єдине — пропонуємо доставку пива, наливок, настоянок, лікерів і соусів — не тільки містом, а й через «Нову пошту». Наші ресторанні заклади зачинені, проводимо деякі ремонтні роботи. На базі одного ресторану відкрили радіостанцію, влаштовуємо балконні вечірки, але це — для душі, а не для заробітку.

Прем’єр-міністр заявив в одному з інтерв’ю, що раніше 15 липня ресторани не запрацюють. Доходи закладів харчування не просто впали, вони обнулилися, накопичується заборгованість. Ніхто не знімає з них податкове навантаження. Навіть певне пом’якшення карантинних заходів, скажімо, відкриття літніх майданчиків і доступ по одному відвідувачу, не покращить ситуацію. Ресторан — це не про їжу, а про емоції. Головний заробіток ресторану — це компанії відвідувачів, які проводять час у чудовій атмосфері. Кожен місяць простою ресторану — нерентабельність упродовж трьох наступних місяців. З двох місяців у локдауні треба виходити пів року. Вже зараз зрозуміло, що на показники, які були до кризи, раніше кінця 2021-го не вийдемо. Прикро, що рестораціям довелося звільнити  частину своїх команд, які вибудовували роками. Це крик душі… На жаль, держава не зняла оподаткування з найманих працівників, а бізнес зараз без фінансових надходжень. Ми чекали 3 квітня, потім — 25 квітня, тепер — 11 травня, і то невідомо, чи це остання дата продовження карантину. У людей закінчуються засоби для існування, починають саботувати карантин — у місті велика кількість транспорту. Громадяни першими кинулися забезпечувати засобами захисту медиків, допомагати самотнім літнім людям, вочевидь, тепер почнуть певні рухи стосовно подолання економічної кризи. З позитивів карантину — у мене з’явилося багато часу для рідних. Робимо разом зарядку, гуляємо на свіжому повітрі, насолоджуємось спілкуванням. Це додає сил!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

26 липня померла вокалістки відомого тернопільського гурту «Фіра» Ірина Музика...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:10


У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві мовознавиці й ексдепутатки Ірини Фаріон, повідомив президент Володимир Зеленський із посиланням на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:40


24 липня Шумська громада провела в останню путь 51-річного захисника Миколу Пичулюка, який загинув 17 липня поблизу селища Нью-Йорк на Донеччині...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:00


24 липня 2024 року предстоятель Православної Церкви України блаженнійший Митрополит Епіфаній прибув із візитом на Тернопільщину...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:16


Службовцям ТЦК із Тернопільщини, які за гроші «вирішували питання» для військовозобов’язаних, оголосили підозру...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:42



Теми дня
26 Липня
25 Липня
24 Липня
23 Липня