Як планується, орієнтовно на осінь він прийме перших відвідувачів. А наразі керівництво української філії представило аналогічний заклад нового типу, який вже функціонує у Києві.
Як і майбутній тернопільський ресторан, київський МакДональдз, що розміщений на Кільцевій дорозі неподалік Жулян, має послугу МакДрайв (для відвідувачів на автомобілях), працює за новим принципом касової зони та має термінали обслуговування і велику літню терасу.
У столичному ресторані постійний наплив відвідувачів, тож керівництво компанії сподівається на його популярність і у нашому місті. Тернопільський заклад зможе щоденно обслуговувати до двох тисяч відвідувачів. Загальна площа одноповерхової будівлі — 520 кв. м, і вона буде розрахована на 280 місць: 120 у залі та 160 на відкритій терасі.
— Ми надзвичайно раді розширити присутність МакДональдз в Україні, адже для нас важливо бути ближчими до наших відвідувачів, давати їм куштувати улюблені страви та відпочивати у чудовій атмосфері, — пояснив директор з розвитку та виробництва МакДональдз в Україні Віталій Стефурак.
МакДональдз, до речі, дуже ретельно підходить до місць відкриття нових ресторанів. Якщо не рахувати мегаполіс Львів, де відкрито вже п’ять ресторанів МакДональдз, то в інших містах Західної України таких закладів ще немає (крім Львова, найближчий до нас МакДональдз — аж у Житомирі), що надає Тернополю певну статусність і є беззаперечним позитивним сигналом для інших інвесторів.
Відкриття нового ресторану, до речі, дозволить створити у Тернополі близько сотні нових робочих місць. Як розповів Віталій Стефурак, найближчим часом компанія приступить до набору персоналу. Сподіваються, що їх пропозиції в першу чергу зацікавлять студентів, адже саме під них розроблено гнучкі графіки роботи. Працівники, до речі, при 40-годинній тижневій завантаженості зможуть розраховувати на середню зарплату 5-6 тисяч гривень у місяць.
Для тернопільських відвідувачів, безумовно, дуже вагомим фактором популярності МакДональдза стане послуга МакДрайв. Нині на столичному прикладі можна побачити, наскільки вона зручна — водій, навіть не виходячи з авта, у спеціальній зоні замовляє свої страви, потім під’їжджає і розраховується біля каси, а вже в наступному віконці забирає свої наїдки. Уся процедура займає близько 3-4 хвилин, а на спеціальній парковці можна спокійно перекусити і з новими силами продовжити поїздку.
Та й інші сучасні знахідки МакДональдза стануть у пригоді тернополянам. Новий принцип роботи касової зони (окремо розрахунок і отримання страв) та сучасні термінали для розрахунку — ще більше пришвидшать час отримання готових страв. А стильні й сучасні меблі та фірмовий інтер’єр додадуть походу в МакДональдз вишуканості та незабутності.
Про точні терміни відкриття тернопільського МакДональдза говорити ще зарано. Спочатку йшлося про дебют на День міста, але тепер обговорюють більш реальні дати і орієнтуються на середину осені. Отож, за кілька місяців тернополяни зможуть переконатися у стандартах якості страв та швидкості обслуговування працівників МакДональдза вже на власному досвіді.
Досвід майбутнього у тернопільському ресторані МакДональдз
– Новий принцип роботи касової зони. Прилавок буде розділений на дві частини – для замовлення та для отримання страв. Відтак відвідувачі, які очікують на замовлення, та відвідувачі, які роблять замовлення, не заважатимуть один одному.
– Експерт з гостинності. Його завдання – бути уважним до відвідувачів, помічати їх потреби та оперативно на них реагувати: допомогти розібратися з новими способами обслуговування в ресторані, допомогти родині у пошуку вільного столика, запропонувати меню шрифтом Брайля незрячому відвідувачу, допомогти іноземцю розібратися в меню, підказати клієнту, де можна підзарядити гаджет.
– Термінали самообслуговування дозволять відвідувачам спокійно та без поспіху оглянути всі страви з меню в електронному форматі, зробити замовлення та оплатити його за допомогою картки чи готівкою на касі, а потім забрати страви у зоні видачі.
– Обслуговування за столиками – це революція в МакДональдзі, оскільки МакДональдз завжди був закладом самообслуговування. У МакДональдз з досвідом майбутнього відвідувач замовляє страви на касі, а потім чекає на замовлення за столиком. Співробітник ідентифікує відвідувача за допомогою спеціального пристрою та приносить страви.
– Новий принцип роботи кухні “Приготовано для тебе” дозволить відвідувачу додати чи забрати інгредієнти в бургерах на свій смак – додати до улюбленого Дабл Чізбургера ще один біфштекс чи замовити бургер Маестро з чотирма додатковими інгредієнтами.
Цікаво!
В усіх без винятку ресторанах МакДональдз під час реконструкції та будівництва втілюють сучасні енергоефективні рішення, що дозволяє значно заощадити використання енергоносіїв. Зокрема, у тернопільському Макдональдзі буде встановлено тепловий насос для підігріву води, що зменшує енергоспоживання, а для обігріву внутрішніх приміщень працюватиме рекуператор, який забезпечує енергоефективний обігрів узимку.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: McDonald’s, Тернопіль