Ярина розповідає, що коли минулого разу на сторінках «НОВОЇ…» ми надрукували її рецепт дуже смачного пляцка «Полячка», люди навіть телефонували їй і дякували за рецепт. Впевнені, що нинішній «Фірмовий» торт від Ярини Затонської сподобається вам не менше.
Торт «Фірмовий» від Ярини
1-ий корж: 4 білки і 1 склянку цукру збити, додати 3 ст. ложки борошна та 1 склянку посічених горіхів. Випікати на малому вогні 20-25 хв.
2-ий корж: 4 білки і 1 склянку цукру збити, додати 3 ст. ложки борошна та 1 склянку маку. Випікати на малому вогні 20-25 хв.
3-ій корж: 4 білки і 1 склянку цукру збити, додати 3 ст. ложки борошна та 1 склянку подрібненого арахісу.
Крем: 12 жовтків та 1 склянку цукру збити на водяній бані. Коли вистигне, додати 350 г масла та сік одного лимона, збити.
Перемащувати в такій послідовності: вафельний лист – крем – 1-ий корж – крем – вафля – крем – 2-ий корж – крем – вафля – крем – 3-ій корж – крем – вафля. На ніч можна поставити зверху щось важке, щоб торт добре просочився кремом. Прикрасити за смаком.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера, рецепти, Тернопіль