Тісто: 5 яєць, 125 г борошна, 125 г вершкового масла, 125 г цукру, 150 г сухого маку, 20 г ванільного цукру, 1 ч. л. розпушувача.
Крем: 500 мл вершків, 5 ст. л. цукрової пудри, 0,5 кг абрикосів (не в сезон можна консервованих).
Для просочування: 100 мл міцної кави, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. коньяку.
Приготувати бісквіт. Аби він вдався, усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Відділити жовтки від білків. Жовтки збити з половиною цукру до утворення пишної світлої маси (3-4 хвилини).
Білки збити на пухку масу, поступово додаючи другу половину цукру.
У жовткову масу почергово частинами вмішувати білки, мак і борошно з розпушувачем до утворення однорідної пишної маси.
Наприкінці влити розтоплене охолоджене масло і легенько вимішати.
Випікати у формі діаметром 21 см 45-50 хвилин (тест – суха скіпка).Охолодити і залишити на добу для дозрівання.
Для крему збити вершки з пудрою на пишну масу. Абрикоси порізати на шматочки.
Маковий бісквіт розрізати на три пласти. Скропити просочуванням. Кожен пласт змастити кремом і перекласти абрикосами. Верх і боки змастити кремом. Прикрасити за бажанням.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера, торт