6 яєць, 6 ст. ложок борошна, 6 ст. ложок цукру, 0,5 чайної ложки порошку для печива, 1 кг полуниць, 1,3 л сметани 20%, 200-250 г цукрової пудри, загущувач для сметани (кількість дивіться на упаковці).
Відразу розігріти духовку до 180 С. Дно круглої форми діаметром 22 см застелити пергаментом, боки – змастити маслом. Вирізати шматочок пергаментного паперу, приклеїти по кругу до бортиків так, щоб пергамент був вищим, ніж сама форма.
Жовтки відділити від білків і збити. Додати три столові ложки цукру і знову збити. Окремо добре збити білки, додати до них решту цукру і знову збити. Додати до просіяного кілька разів борошна порошок до печива і перемішати. До збитих жовтків додати трошки збитих білків і перемішати силіконовою лопаткою в один бік. Додати три повні ложки борошна, вимішаного з порошком для печива. Перемішати, додаючи потрошки збиті білки. Додати решту борошна, трошки білків і знову добре перемішати. Отриману масу додати в ємність з білками, що залишилися, і перемішати.
Викласти тісто в попередньо підготовлену форму, розрівняти і поставити у розігріту духовку. Випікати приблизно 30 хв. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою.
Готовий бісквіт має зовсім охолонути. За той час підготувати сметанний крем. Можна використовувати від літра до 1,3 л сметани – залежно від того, який торт ви хочете отримати. Додати до сметани цукрову пудру, перемішати. Щоб сметанний крем добре тримав форму, додати загущувач для сметани.
Полуниці помити заздалегідь, щоб вони трошки підсохли, і злегка перем’яти виделкою. У жодному випадку не збивайте блендером!
Бісквіт розрізати на три частини. На дно форми, у якій формуватимете торт, викласти трошки крему, а на нього – перший корж. На корж – шар полуниць і сік, що відділився. Полуничний сік добре просочить бісквіт. Шар полуниць добре змастити кремом і викласти середній корж. Сформувати весь торт. Верх і боки теж обмастити кремом. Задекорувати на свій смак.
Джерело: НОВА Тернопільська газета