Середа, 12 березня 2025
• «Війна швидко стала технологічною», – тернопільський гвардієць про досвід на фронті • У Тернополі перевидадуть послання митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” • Шевченкове слово лунало у Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні • Трагедія на Чортківщині: три дні дитина сама перебувала у квартирі і померла… • На Лановеччині віднайшли давній церковний архів • У подружжя військовослужбовців 105-ої бригади народилася донечка • Важкопоранений захисник одружився з коханою в клініці • Передчасно помер директор Кременецької гімназії • Бучацькі рятувальники провели на пенсію колегу, обливши водою із пожежних рукавів • Втратила понад 100 000 гривень через один телефонний дзвінок • Син Ігоря Пелиха, який служить в ЗСУ, освідчився коханій • Росія вдарила по критичному промисловому об’єкту в Тернополі • Померла багаторічна викладачка Тернопільського мистецького коледжу Ельвіра Яковенко • У Тернополі розпочав роботу ветеранський простір «Незламні духом» • Навідника удару росії на Яворівський полігон засудили на 15 років ув’язнення • Отець Олексій Філюк прийняв у свою сім’ю четвертого сина • Вистрелив із вікна автомобіля… Тернопільські поліцейські знайшли порушника • Тернополянка шукала роботу, а втратила понад 34 000 гривень • У Чорткові під колеса автомобіля потрапила жінка • На фасаді Тернопільського Пласту відкрили меморіальні дошки п’ятьом Героям-пластунам
Три ідеї для яскравих весняних салатів

Опубліковано: 18 Квітня о 15:00 55


Шалено смачно, легко, просто, нашвидкуруч! І без майонезу! Салати, в яких багато овочів та зелені і трохи білка (м’яса, сиру чи риби), – справжнє джерело вітамінів. Вони яскраві, свіжі, соковиті, смачні і дуже корисні. До того ж це – ідеальна вечеря для тих, хто перед літом вирішив трошки вдосконалити свою фігуру.


Салат із запеченою куркою, авокадо, помідорами і зеленню
250 г курячого філе, 150 г салатної суміші, 100 г помідорів чері, 1 авокадо, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. паприки, сіль, перець чорний мелений за смаком.
Для заправки: 1 ст. л. рідкого меду, 1 ст. л. олії.
Куряче філе вимити, обсушити. Змастити олією, посолити, поперчити і посипати паприкою. Загорнути філе в фольгу і запекти в духовці при 180 ° С близько 40 хвилин до готовності. Готове філе вийняти з фольги, остудити і нарізати невеликими скибочками.
Авокадо розрізати уздовж навпіл, видалити кісточку, потім очистити від шкірки. М’якоть нарізати невеликими скибочками і відразу збризнути лимонним соком, щоб не потемніла. Помідорки розрізати на четвертинки. Салатну суміш промити і обсушити. Якщо любите, можна додати трохи руколи. Для приготування мед змішати з оливковою олією і ретельно збити до однорідності.
На таріль викласти салатну суміш. У центрі розкласти скибочки запеченої курки. Додати четвертинки помідорів і скибочки авокадо. Посолити і поперчити за смаком. Полити салат оливково-медовою заправкою і відразу ж подавати до столу.
* Курку для салату можна не тільки запікати, а відварити в підсоленій воді з лавровим листочком і духмяним перцем. Можна також використовувати готову копчену курку.
* Заправити салат також можна бальзамічним соусом.

Овочевий салат з куркою і сухариками
250 г пекінської капусти, 200 г курки, 250 г помідорів, 100 г болгарського перцю, 1 цибулина, 40 г сухариків, 5 ст. л. оливкової олії, 1 зубчик часнику, 0,5 лимона, сіль, суміш мелених перців, зелень за смаком.
Куряче філе помити і обсушити паперовими серветками або кухонним рушником. Нарізати невеликими кубиками, приблизно 1,5 см х 1,5 см. На сковороді з товстим дном розігріти невелику кількість олії, викласти філе, злегка посолити і додати дрібку улюбленої приправи. Готувати, постійно помішуючи, до появи золотистого відтінку.
Пекінську капусту нарізати тонкими смужками, викласти в салатницю. Болгарський перець (можна взяти різних кольорів) і цибулю нарізати тонкою соломкою, помідори – невеликими шматочками або часточками. Дуже добре для салату підійдуть помідори чері. Додати в салатницю м’ясо і сухарики. Приготувати заправку для салату. У глибокій невеликій ємності змішати оливкову олію, сік вичавленого лимона і часник, пропущений через часникодавку. Полити рівномірно зверху салат. Посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню, посолити за смаком і поперчити. Перемішати перед подачею.
* Якщо салат перемішати заздалегідь, то сухарики можуть розм’якнути, що зіпсує і смак, і вигляд салату. Як варіант сухарі в процесі приготування можна не додавати, а запропонувати їх кожному окремо перед подачею.
* М’ясо треба обов’язково обсушити паперовим рушником, інакше зайва волога не дасть йому обсмажитися, воно буде тушкуватися.
Овочевий салат з бринзою і помідорами
100 г салатної суміші, 140 г бринзи, 140 г консервованого зеленого горошку, 1 цибулина, 4 помідори,
1 огірок, 5 ст. л. масла, суміш мелених перців, сіль, зелень за смаком.
Листи салату порвати руками довільними шматочками. Викласти в глибоку салатницю. Цибулю нарізати півкільцями, огірок та помідори – тонкими часточками. Якщо ви використовуєте помідори чері, то їх можна нарізати половинками або четвертинками. Додати до салату горошок і подрібнену бринзу. Зелень дрібно посікти, додати в салат, посипати зверху сумішшю мелених перців. Полити оливковою або соняшниковою олією. Ретельно перемішати салат і спробувати на сіль. Якщо потрібно, то досолити за смаком. Дати салату настоятися 5-10 хвилин і знову перемішати.
* Салат можна запропонувати до будь-яких м’ясних або картопляних страв. Для тих, хто на дієті, салат цілком може замінити вечерю: він ситний завдяки сиру і легкий завдяки овочам.
* Салат матиме гарний і акуратний вигляд, якщо всі інгредієнти нарізати однаковими за розміром і формою шматочками (наприклад, кубиками).


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Нещодавно опубліковане

Які статуси обʼєднує поняття "ветеран" та який порядок отримання цих статусів — про це розповість експертка Українського ветеранського фонду, адвокатка Вероніка Кожемякіна під час вебінару «Ветерани: види статусів та порядок їх отримання»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 21:06


Василь Столяр за позивним Куниця, — один із тих, хто без вагань став на захист України з перших днів повномасштабного вторгнення...


Рубрика: , Опубліковано: о 20:59


Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук зустрівся з архієпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівським УГКЦ Теодором Мартинюком і єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Володимиром Фірманом. Цьогоріч в Україні відзначатимемо 160-річчя з дня народження церковного та громадського діяча, предстоятеля УГКЦ Андрея Шептицького...


Рубрика: , Опубліковано: о 20:55


У Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні відбувся концерт із нагоди Шевченківських днів...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:00


Ювенальні прокурори Чортківської окружної прокуратури повідомили про підозру матері померлого хлопчика у злісному невиконанні нею встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України)...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00



Теми дня
11 Березня
9 Березня
8 Березня