— Така ідея виникла у нас доволі спонтанно, — розповіла «НОВІЙ…» координатор проєкту Інна Марушинська. — Річ у тім, що нещодавно наш фонд проводив навчально-розважальний табір для дітей, і до нас у гості завітав відомий кулінар, учасник другого сезону «МастерШеф», наш земляк Віталій Барилко. Він приготував для діток смачні шоколадні брауні та поспілкувався з ними, розповівши про свої секрети успіху. Малеча була просто в захопленні! А ми, надихнувшись цим, вирішили організувати для наших підопічних спеціальний кулінарний клуб «Смак успіху», в рамках якого будемо приймати на своїй кухні цікавих і неординарних гостей, відомих та успішних тернополян, котрі зможуть разом з малечею готувати улюблені страви. І не лише готувати, а й спілкуватись і ділитись власними секретами успіху, розповідати багато цікавого та корисного для дітей і підлітків.
У понеділок, 9 березня, своїми смачними секретами успіху з усіма нашими гостями — а їх було більше двох десятків діток різного віку — поділився відомий тернопільський спортсмен, волонтер і громадський діяч Олександр Хома.
— Приємно, що мені випала нагода стати першим гостем! — зазначає сам Олександр. — Ми познайомились, приготували хрумке італійське печиво біскоті і корисне пісне вівсяне печиво, поділились власними думками та мріями і, звичайно ж, пообіцяли одні одним досягти поставленої мети!
— Було дуже цікаво, пізнавально і смачно! — каже Інна Марушинська. — Дітки не лише спілкувалися про спорт та уміння досягати поставлених цілей, а й були залучені до самого процесу приготування — у нас для цього є відповідне професійне обладнання на кухні, і, звісно ж, скуштували власноруч приготовані смаколики! Перший «млинець» вдався явно не глевкий! Такі зустрічі ми плануємо зробити регулярними і запрошуємо усіх, хто відчуває в собі бажання ділитися позитивом і рецептами, зголошуватися до Центру для дітей Карітас-Тернопіль.
Кожна особистість, котра змогла здійснити власну мрію, знайти своє покликання, — володіє неабиякою таємницею. І це — секрет успіху! Кожен з вас може завітати на карітасівську кухню, зготувати з дітьми улюблену страву і розповісти всі секрети своєї професійної “кухні”. Цей проєкт дуже корисний для дітей і для нас, адже коли ми ділимось з іншими своїм щастям і професійними здобутками, ми примножуємо світло в собі.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: благодійний фонд, Карітас