Середа, 14 травня 2025
• «Це спосіб самоствердження нації». Тернопільський гвардієць – про фронт і мотивацію боротися • «Квітник Матері»: у Тернополі висадили квіти в пам’ять про загиблих воїнів • Як у Тернополі розподілили маршрути між перевізниками? • Сергій Притула отримав відзнаку «Почесний громадянин Збаража» • Воїн із Тернопільщини приїхав з фронту, щоб одружитися з коханою • Родини Героїв відвідали історичні місця Тернопільщини • У Кременці вирвали та виламали знаки дорожнього руху • “Відчуваємо, що Папа Лев XIV буде Папою миру для зболеної війною України», – Блаженніший Святослав • Відійшов у вічність знаний працівник “Тернопільводоканалу” • Мельника Олександра із Гусятина нагородили “Золотим хрестом” • Завербовані російським “куратором” тернополяни підпалили автомобіль військового • Кардинали не обрали Папу в перший день конклаву • 21-річну жінку з Тернопільщини підозрюють у вбивстві дитини • Чоловік із Чортківщини пропонував поліцейським 500 доларів хабаря • Молодь із Донеччини побувала у Марійському духовному центрі в Зарваниці • Багатодітна сім’я з Аргентини переїхала жити в Україну, щоб підтримати українців у час війни • Тернопільські поліцейські затримали ділка, який намагався заробити на військовому • Пропонував поліцейським 15 тисяч гривень хабаря • 39-та річниця Чорнобильської трагедії: тернопільські поліцейські вшанували пам’ять жертв та ліквідаторів аварії • У Кременці провели акцію на підтримку зниклих безвісти і полонених захисників
У солодкому очікуванні

Опубліковано: 10 Лютого о 18:00 62


Три кулінарні ідеї до Свята закоханих.


Сердечка з безе

4 білки, 1 склянка дрібного цукру або цукрової пудри, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 200 мл жирних вершків, 200 г малини.

Збити білки з цукром і лимонною кислотою на великій швидкості міксера до білої стійкої піни. Наприкінці тонкою цівкою всипати крохмаль і збивати до гладкого стану білкової маси. На папері для випічки за допомогою трафарету намалювати сердечка і викласти пергамент на деко. Наповнити кулінарний мішок із фігурною насадкою збитим білком і акуратно витиснути суміш по контуру сердечок, починаючи із зовнішнього боку і потім заповнюючи середину. Відправити безе у розігріту до 100°C духовку і висушувати  приблизно 1,5-2 години. Потім вимкнути духовку і дати охолонути безе при закритих дверцятах. Готові безе мають бути сухими і крихкими ззовні та всередині.

Для крему збити охолоджені вершки з 1 ст. ложкою цукрової пудри до стійкої піни і прикрасити ними безе зверху тонким шаром. Готові сердечка-безе прикрасити ягідками малини.

Желейний пиріг

Для тіста: 2 яйця, 50 г вершкового масла, 120 г борошна,100 г цукрової пудри, 10 г розпушувача, 3 ст. ложки води, щіпка солі.

Для начинки: 400 г жирного домашнього сиру, 100 мл молока, 100 г вершків, 120 г цукрової пудри, 0,5 лимона,10 г желатину, 0,5 пакета (45 г) фруктового желе, 200 мл води, желейні кондитерські прикраси.

Відокремити білки від жовтків і збити у круту піну. Жовтки розтерти з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім додати збиті білки і замісити тісто. Викласти тісто у змащену маслом форму-сердечко і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Готовий корж охолодити, не дістаючи з форми.

Замочити желатин і розвести у теплому молоці. З лимона зняти цедру і витиснути сік. Збити вершки. З’єднати домашній сир, цукрову пудру, цедру та сік лимона і збити блендером. Додати у масу молоко з желатином і перемішати. Потім ввести вершки і знову збити усе разом. Навколо форми з готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і поставити у холодильник на 3 години.

Приготувати заливку. У гарячу кип’ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного розчинення і, коли охолоне, залити пиріг. Знову поставити у холодне місце для застигання. Потім видалити бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами за смаком.

Десерт  «М’ята у горщиках»

10 шт. шоколадного печива «Артемон», 100 г чорного шоколаду, 0,25 скл. цукру, 1,25 скл. жирних вершків, 1,25 скл. молока (склянка 200 мл), 2,5 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 2,5 ч. л. какао-порошку, 1 ч. л. ванільного цукру, дрібка солі, пучок свіжої м’яти.

Перемішати сухі складники – цукор, ванільний цукор, крохмаль, сіль та какао. Окремо змішати вершки та молоко. Пересипати суху суміш в каструльку, залити її 1 скл. молочно-вершкової суміші, ретельно вимішати до повного розчинення крохмалю. Додати решту рідкої суміші, перемішати і поставити на середній вогонь. Довести до загустіння, постійно помішуючи. Подрібнити шоколад. Додати його до суміші, перемішати до однорідності. Додати масло, знову перемішати. Зняти з вогню. Коли злегка охолоне, розлити у склянки.

Подрібнити печиво в блендері. У кожну склянку насипати крихту печива, а перед самою подачею прикрасити десерт гілочкою м’яти.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Андрій – військовослужбовець Тернопільського підрозділу Національної гвардії України...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:42


15 травня з 10:00 год до 14:00 год у Тернополі, Кременці та Чорткові відбудеться Національний ярмарок вакансій...


Рубрика: , , Опубліковано: о 21:33


У Тернополі на центральній алеї бульв. Тараса Шевченка висадили квіткові композиції разом із матерями та дружинами загиблих Героїв...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:56


У Тернополі за результатами конкурсу визначено перевізників пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на наступні три роки...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Відомий телеведучий та волонтер Сергій Притула днями відвідав рідний Збараж, звідки він родом...


Рубрика: , , , , Опубліковано: о 21:28



Теми дня
11 Травня
10 Травня
9 Травня
8 Травня